Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na šestou sérii jsem se těšil velmi dlouho a rozhodně nezklamala. Nápady na díly byly opět velmi originální a vůbec mi nevadil mírně hororovější nádech než jsme byli doposud zvyklí. Poslední dvě epizody se žánrem vymykají klasice seriálu Black Mirror, ale i tak jsou povedené. Na čtyři hvězdy šestá série bezesporu je. ()

LEGACY

všechny recenze uživatele

Jsem konečně sám doma, roztažený gauč a říkám si jestli chci nejkrásnější chvilky osamotě s filmem strávit právě s novým Black Mirror, jehož reputace po posledních sériích utrpěla. Obavy byly, ale chuť taky. Je to Británie, technologické kulišárny, zvraty a slušné dějové linky. Navíc zde opravdu nevíte jak si tvůrci usmyslí každý díl zakončit. Tudíž: Joan is Awful - 92%. Hned n začátek totální pecka, kde se přelívají světy, vjemy, Netflix sám sebe trochu paroduje, ale i naznačuje kam povedou různé propůjčky hlasů, nebo i těl. Hayek sem perfektně pasuje, stejně tak pasáž s Cenou. Do toho navíkavý song Tap In a malá příručka k tomu, abychom si opravdu hlídali Terms and conditions, aneb co podepisujeme. Nemohl jsem se odtrhnout. Beyond The Sea - 87%. Další nesmírně silný díl. Opravdu tyhle dva jsou za mě to nejlepší z Black Mirror a Netflixu vůbec. Nečekaný zvraty, skvělá psychologie postav, zachování věrnosti, důraz na maličkosti a krásu planety, ale i tíživost samoty a zapomění. Hippie kult mi vyrazil dech, stejně tak jako finále. Myslím si, že stejně jako Year Years, tak i tady se dá predikovat něco podobného v reálném světě. Dnes Demon 79: 76% určitě slabší než první dva. Každopádně když si ze začátku myslíte, že jde o totální úlet, tak i tento díl je vlastně celkem bohatý, zamotá hlavu koncem, obnova Rasputina a dalších jsou hrozně vkusně udělány a je to i vtipné. Dostaneme se trochu do hlavy chorých bláznů z těch nejhorších Asylum světa, či schizofrenikům, který mají za zády našeptávače. To, co bylo v tomto dílu bylo viděno už mnohokrát. Do toho jsme si mohli představit trošku z historie a politiky, i jak je pořád silná otázka antiimigrace nejen v Británii. Mazey Day- 20% ... Vlastně totální úlet, který se nehodí do Black Mirror, nemá co nabídnout, kromě malé vsuvky k dotěrným médiím, ale ani postavy nestály za nic. Tohle byla ztráta času, promarněný potenciál, vlastně se divím, že tento díl vypustili. Nevkus, nuda, vykrádačka, bez komentáře. Loch Henry-84% - asi jsem si záměrně nechával na konec jeden z těch silnejších kousků a nemůžu říct, že mě zklamal. Skotsko i skotský akcent venkova je vždy úchvatný, klasický styl hororu s malým rodinným tajemstvím. Vlastně je to zdrcující snímek, který dá divákovi husinu. Každopádně bych tohle uvítal jako samostatný snímek, než mít tohle pod záštitou BM. Nějak tam stále potřebuji trochu blbnutí s technologiemi, nevidané možnosti inovací, jejich zneužití a následky. To jsem viděl nejvíce u Joan a Beyondu. Celkově ale šestá série poskytla dva divácky silné večery, kdy jsem byl k obrazovce přikován jako za svých teenage let. ()

Reklama

atiratha 

všechny recenze uživatele

V šesté řadě jsme došli do fáze, kdy se z Black Mirror - antologického seriálu o tom, co nám současná i brzy budoucí technologie může vzít, dostáváme do Věřte, nevěřte nebo Krajních mezí. S výjimkou první epizody jsou všechny příběh stavěné tak, aby hrály na nostalgickou strunu. Proč se Beyond the Sea odehrává v jakési alternativní minulosti? Takový příběh by byl klidně možný i v blízké budoucnosti, ba uvěřitelnější. O Mazey Day už se toho napsalo hodně. Vlkodlačí plot twist, to do Black Mirror vážně nepatří. No a Demon 79 už vysloveně vplouvá do teritoria Twilight Zone. Joan is Awful možná není nejlepší epizodou BM, kterou jsme tu kdy měli, ale alespoň používá známé elementy - možnost diváka ztotožnit se se situací, kdy nás technologie přivede existenčně do úzkých. Nejedná se o vysloveně špatné nebo špatně natočené příběhy, ale převážně nejde o Black Mirror. Na šestou řadu jsme čekali dlouho, ale asi nastává čas už BM uložit k ledu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série - (7/10). Black Mirror patří k seriálům, které tady jsou s námi už opravdu dlouho. První série měla premiéru v roce 2012 a od té doby prošel seriál nemalým vývojem. Jednak už dokázal nejednou svým fanouškům vyrazit dech, ale i tak trochu vytvořil nový subžánr, ke kterému se pak jeho konkurenti chtěli přiblížit. Seriál, který ukazuje místy velice znepokojivou budoucnost, ovlivněnou pokrokem lidstva v oblasti digitálních technologií a dalších vychytávek. Cením, že tvůrci počkali, než přejde Covid a potom vydali tento pro diváky hůře stravitelný seriál. Black Mirror patří mezi seriály, které sleduji nejdelší dobu. Takže se řadí mezi takové veterány, které mají místo hluboko v mém srdci, jako třeba Simpsonovi. Jsem tady s Black Mirror od první série a už i mi malinko přijde, že této antologii začíná docházet dech. Dokázala mi nespočetněkrát sebrat slova z úst. Tento seriál není rozhodně ten typ, který by se řadil mezi "binge". Po jednom dílu si musíte dát minimálně den pauzu, abyste to dokázali vstřebat. Tohle je hodně silný šálek kávy i pro otrlého fanouška, protože to prostě zasahuje do přítomnosti. Šestá série předvedla velmi nekonzistentní kvalitu dílů a šla velmi experimentální cestou. Některé díly se dle mého názoru odklonily i od samotné podstaty tohoto seriálu a to podle mě není moc dobře. Black Mirror se pyšnilo statutem, který si vybudovalo za více než dekádu a tento odkaz byl touto sérií trochu pošlapán. Z celkových 5 dílů považuji za opravdu povedené pouhopouhé 2 díly - Loch Henry a Beyond the Sea. Tyto díly symbolizují to, co na Black Mirror všichni milujeme. Silný zážitek, který pak divák musí rozdýchávat několik dní. Ostatní díly patřily buď k tomu průměrnému, avšak bez Black Mirror nádechu - Demon 79. Nebo to bylo Black Mirror, ale velmi slabé - Joan Is Awful. Pak je tady kapitola sama o sobě, která patří k tomu nejhoršímu, co tvůrci kdy vydali - Mazey Day. Celkově se jedná o spíš průměrnou sérii. Protože jsme dostali 2 výborné díly a poté 3 o dost slabší díly. Celkově si začínám myslet, že tvůrcům začínají docházet nápady a proto přicházejí s alternativními verzemi tohoto seriálu - viz. Red Mirror. Ovšem pořád si myslím, že má Black Mirror do budoucnosti co nabídnout. Nejlepší epizoda: Loch Henry (S06E02) ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama