Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

exree 

všechny recenze uživatele

Roky čekání a další řada je konečně tady. Juchu. První díl je v podstatě v pohodě, ale… asi jsem na ní čekal moc dlouho. Rozjezd je pomalý a upřímně jsem se po pár minutách začínal nudit, každopádně bylo osvěžující vidět Streamberry a trochu netflixovské sebereflexe. Koncept epizody je fajn a docela jsem se bavil. Co mě ale trochu zklamalo je konec. Proč měli tvůrci potřebu naservírovat finálmí myšlenku na stříbrném podnose? Myslím si, že by bylo výrazně zajímavější nechat konec více otevřený, aby si divák mohl vytvořit vlastní teorie o realitě a simulaci (a jeho roli v obou). ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Juniperu, DJ a Ashley přichází Joan jako další z odlehčených Black Mirror epizod. Epizoda se dotýká aktuálního tématu AI, deepfakes a rozmachu streamovacích služeb. Líbil se mi sytě barevný vizuál, herecké výkony protagonistek (zejm. střelená Salma Hayek) a přepálenost humoru. Joan začíná slibně, ale bohužel postupně tvůrcům dojde dech a z epizody se stane fraška s polopatickým, překombinovaným koncem bez katarze. Škoda. Paradoxně jde přitom dle mě o nejlepší epizodu 6. série. ()

Reklama

IBI odpad!

všechny recenze uživatele

Mrazivý, podněcující k zamyšlení a v závěru gradující... Ani jedno z toho, co bylo součástí vesměs všech předchozích dílů, tady není. Následují spoilery. Naivně naroubovaná zápletka o rádoby děsivém tématu (čtěte si všechny podmínky užívání v plném znění?), která staví na tom, že když něco nevědomky potvrdíte, tak už si s vámi druhá strana může dělat cokoliv. Nakonec nikomu nepřijde divné, jak o vás bez vašeho vědomí vznikne seriál a jediná cesta, jak z toho ven, je prostě přijít do ústředí Netflixu a rozsekat jejich ústřední počítač sekyrou (ten naštěstí svítí uprostřed místnosti). Obsazení je fajn, ale úroveň všeho ostatního je na Black Mirror hodně slabý. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan vůbec není hrozná, hrozná je televizní budoucnoust. Doma jsme sice přemýšleli, proč okamžitě nevypla/nezahodila mobil, televizi, nezrušila předplatné. Mohlo to rtedy být propracovanější, ale na druhou stranu je BM od začátku nízkonákladovka a to zrcadlo Netflixu, jak tu opakují ostatní, je opravdu dobrý. CCA 71%. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou to necelé tři roky, co jsem sjela prvních pět sérií Black Mirror a to, že jsou teď nové epizody, je jako vrátit se na oblíbené místo, kde jsem našla novou uličku, kterou jsem ještě neprošla - a chci si to užít. Tenhle seriál má prostě od všeho něco a už teď se těším na zbývající příběhy. Joan Is Awful je tak trochu bizarní start série, možná z části nedotažený, ale rozhodně k zamyšlení, přesně ten styl, co mě na BM zaujal a co dělá z tohohle seriálu něco jiného a originálního. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)

Reklama

Reklama