Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror to rozjíždí s novou řadou a hned na úvod nám dává jeho klasické úvahy o A.I. a paradoxu moderní doby. Zpočátku se epizoda tváří jako živoucí noční můra jedné ženy, ale v závěru přechází do mrazivé teze o umělé inteligenci a do filozofických rozprav ohledně života neexistujících postav. Super. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mindfuck, trochu víc... Celkem dost. Je to dobrý, ale není to nejlepší. Jo a Netflix to udělal zas: "Salmu máme? Jo, dobrý... Mindfuck taky? Jep, taky... Parodii na Netflix? Co nám tam ještě chybí, kruci... Jo, mám to! Ještě lesbičky a gaye! Ty nesmí v naší tvorbě přeci chybět!" 😅 Násilné potlačování homosexuality - Netflix style (opět), ale na hodnocení to nemá vliv, jen říkám, co vidím... 🤷‍♂️ Díl byl celkem dobrej, to zas jo... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Juniperu, DJ a Ashley přichází Joan jako další z odlehčených Black Mirror epizod. Epizoda se dotýká aktuálního tématu AI, deepfakes a rozmachu streamovacích služeb. Líbil se mi sytě barevný vizuál, herecké výkony protagonistek (zejm. střelená Salma Hayek) a přepálenost humoru. Joan začíná slibně, ale bohužel postupně tvůrcům dojde dech a z epizody se stane fraška s polopatickým, překombinovaným koncem bez katarze. Škoda. Paradoxně jde přitom dle mě o nejlepší epizodu 6. série. ()

Peky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma umělé inteligence je v současnosti atraktivní, nicméně celá řada věcí v této epizodě nedává vůbec smysl, a to ji celkově sráží. Seriál jsem si přitom v minulosti zamiloval právě díky tomu, jak i přes komplikovaný námět do sebe vždy všechno na konci pěkně zapadlo. Humor upřímně taky nic moc, hrozně na sílu. Za mě poměrně rozpačitý úvod 6. série, který bohužel nezachrání ani teplý Asiat v sukni. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Na domovské obrazovce Streamberry lze vidět pořad „Loch Henry: Truth Will Out“. Odkazuje se tak na nadcházející epizodu, která nese název Loch Henry (2023). (jirikzaboj)
  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno