Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozbeh šiestej série viac ako solídny, clkový dojem pokazený Netflix rulez, silné ženy mlátia chlapov, zarábam menej ako chlap, nadávka strieda nadávku, proste treba osloviť aj liberálny garbage. Čo prekvapí že Joan sa zverí psychologičke že jej ako partner nevyhovuje černoch a spokojná bola v posteli v predchádzajucom vzťahu a to so starším belochom. Tá drzosť! Pointa príbehu o zmluvných podmienkach ktoré nečítame a že v§čšina ľudí nie je spokojná so svojim životom (našťastie k nim nepatrím) je spracovaná nadpriemerne. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět určitě zajímavý, ale v případné realizaci bych problémů našel nespočet, což by dle myšlenky Black Mirror být nemělo. Jednání Joan je pochopitelné a působí reálně. Závěrečný zvrat byl dle mého naprosto zbytečný a vůbec do příběhu nic nepřidal. Americký konec musím být, ale s realitou má opět pramálo společného. Parodie na vlastní službu je úsměvná. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou to necelé tři roky, co jsem sjela prvních pět sérií Black Mirror a to, že jsou teď nové epizody, je jako vrátit se na oblíbené místo, kde jsem našla novou uličku, kterou jsem ještě neprošla - a chci si to užít. Tenhle seriál má prostě od všeho něco a už teď se těším na zbývající příběhy. Joan Is Awful je tak trochu bizarní start série, možná z části nedotažený, ale rozhodně k zamyšlení, přesně ten styl, co mě na BM zaujal a co dělá z tohohle seriálu něco jiného a originálního. ()

IBI odpad!

všechny recenze uživatele

Mrazivý, podněcující k zamyšlení a v závěru gradující... Ani jedno z toho, co bylo součástí vesměs všech předchozích dílů, tady není. Následují spoilery. Naivně naroubovaná zápletka o rádoby děsivém tématu (čtěte si všechny podmínky užívání v plném znění?), která staví na tom, že když něco nevědomky potvrdíte, tak už si s vámi druhá strana může dělat cokoliv. Nakonec nikomu nepřijde divné, jak o vás bez vašeho vědomí vznikne seriál a jediná cesta, jak z toho ven, je prostě přijít do ústředí Netflixu a rozsekat jejich ústřední počítač sekyrou (ten naštěstí svítí uprostřed místnosti). Obsazení je fajn, ale úroveň všeho ostatního je na Black Mirror hodně slabý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama