Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mindfuck, trochu víc... Celkem dost. Je to dobrý, ale není to nejlepší. Jo a Netflix to udělal zas: "Salmu máme? Jo, dobrý... Mindfuck taky? Jep, taky... Parodii na Netflix? Co nám tam ještě chybí, kruci... Jo, mám to! Ještě lesbičky a gaye! Ty nesmí v naší tvorbě přeci chybět!" 😅 Násilné potlačování homosexuality - Netflix style (opět), ale na hodnocení to nemá vliv, jen říkám, co vidím... 🤷‍♂️ Díl byl celkem dobrej, to zas jo... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda si bere na paškál vynikající a nesmírně trefně aktuální téma. Je až neuvěřitelné, jaké skokové pokroky zažívá oblast výpočetní techniky. To, co jsme před 10 lety pokládali za sci-fi se stává blížící se realitou. Již se začínají objevovat první trailery k filmům, kdy se nikdo neobtěžoval zvát herce na natáčení a vše proběhlo bez nich. Tento díl úžasně kritizuje hned několik věcí - automatické souhlasy s nejrůznějšími podmínkami užití, platformy typu Netflix a jejich konzumní uživatele, stále se zvyšující touhu současného diváckého publika o autentický obsah, uzmutí práva na soukromí a odposlechy mobilních telefonů, což je dle mých zkušeností a zážitků v současnosti již zcela běžná praxe. Celý díl byl podán s příjemnou humornou nadsázkou ačkoli v mnoha pasážích spíše mrzne úsměv na rtech., na což jsem z tohoto projektu zvyklý. Tohle zrcadlo bylo nastaveno nesmírně dobře. [80 %] ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel „Joan je hrozná“ obsahuje mnoho narážok na aktuálne témy. Je vtipné, že sa do nich nechal zatiahnuť aj somotný Netflix, hoci služba sa tu volá "Streamberry", nenechá vás na omyle, kam poukazuje. Asi aj toto je forma reklamy. Film nás upozorňuje na javy, s ktorými sa stretávame - niekedy len bezmyšlienkovito klikáme na odkazy „súhlasím s podmienkami“, lebo sa nám ich nechce čítať. Bojujeme s faktami a absurditami – čo je dnes ešte pravda z obrovskej masy zverejňovaného obsahu? Ako sa z toho nezblázniť a ako si vytriediť pravdivé a podstatné? Koľko z môjho súkromia sa dá pospájať, verejne dohľadať a mohlo by mi to ublížiť? Poučenie: Ani exkrementy ich nedokážu zastaviť! Pobavilo, že sa na film nechala nahovoriť aj Salma Hayek  (dokázala si uťahovať zo seba, aj z kamarátky Cate Blanchet). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát bol rozbeh pomalší. Najprv desať minúť zobrazenie nudného života jednej megery. Potom 20 minúť absolútnej ale zábavnej šialenosti a až v tridsiatej minúte sa naplno dozvieme komu sa tentoraz nastavuje zrkadlo. Všetkým tým spoločnostiam, ktorým dávame súhlas k čomukoľvek, bez toho aby sme si vôbec prečítali, čo odklikávame. A potom sme už len produkt, ktorý nemá právo na nič. Bolo to fakt vtipné a až na zbytočné navrstvenie meta vrstvy v závere ma to nadchlo. Tentoraz boli skvele využité aj hviezdy, ktoré sa tu objavili, keďže hrali variáciu samých seba. Salma kurva Hayek už dávno nebola tak kurevsky cool. 8/10. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror se vrací po setsakra dlouhé pauze a rovnou naštěstí s dílem, co by mohl konkurovat kdysi fakticky vyšperkovaným začátkům. To, že tu visí takhle nízká čísla, absolutně ignoruju, spousta uživatelů CSFD jsou občas fakt burani. Zdejší meta satira Netflixu na sebe sama tu už měla být mnohem dřív, tohle se fakt povedlo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Série „Sea of Tranquility“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu Národní hymna (2011), ve které je poprvé zmíněna v souvislosti s umělcem přes speciální efekty, který na oceňovaném seriálu pracoval a měl také pomoct premiérovi splnit podmínky únosce skrze falešné video. Seriál je zmíněn ještě v několika epizodách. Konkrétně v epizodě Pád střemhlav (2016), kdy Lacie (Bryce Dallas Howard) cestuje v autobuse plném cosplayerových fanoušků, kteří jedou právě na Sea of Tranquility Con. V epizodě Smithereens (2019) na obrazovce v lobby lze spatřit hashtag #SeaofTranquilityReboot. A konečně v epizodě Rachel, Jack a Ashley Too (2019) lze během zpravodaje v televizi spatřit oznámení, že se série opravdu dočká rebootu. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama