Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Loch Henry (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Loch Henry

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenze (82)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Loch Henry" je podľa mňa veľmi zaujímavý projekt, o ktorom platí, že niekedy môžeš hrabaním sa v špine odhaliť niečo, čo si vlastne ani reálne odhaliť nechcel. Čo ale spravíš v prípade, že už to vieš? Je pravda, že mistami som sa pri sledovaní trochu nudil, no úvod aj záver sú spracované brilantne a rovnako aj to celkové odhalenie pravdy príde tak nečakane a naraz, že som ostal skutočne zaskočený. Nevýhodou je iba to, že pri určitých postávach budete od začiatku premýšľať nad tým, aká je vlastne ich motivácia a čo sa snažia zakryť. Pretože je to na nich poznať veľmi okato. Každopádne solídna epizóda. Hodnotenie: B+ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři čtvrtiny stopáže, je to nepříliš zajímavý a předvídatelný krimi thriller. Ani náznak hrozby technologií. Zcela mimo koncept seriálu. Trpělivě jsem vyčkával a věřil, že přijde zvrat. Vždyť Brooker je chytrý a šikovný scénárista. Jen tohle...to by bylo pod jeho úroveň. Ale kdepak... i přestože jen u thrilleru o vrahounech nezůstalo, nedočkáte se ani žádného zvratu. Brooker až v posledních minutách vcelku suše nastavil zrcadlo všem hyenám, které přitahuje násilí a ultrahyenám, které jim ho rády servírují v TV. Za mě je to dost vyčpělé téma, které se do BM 2023 moc nehodí. PS: Závěrečný sestřih byl působivý, nepochybuji o tom, že by tvůrci dobrý thriller zvládli. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ide skôr o klasickú detektívku a do vzorcov Black Mirror to síce nezapadá, ale zapadá to do toho, akým štýlom tvorcovia koncipovali šiestu sezónu. Opäť je to sebareflexívne, Netflix ironicky ukazuje, čo ho v skutočnosti zaujíma na svojich dokumentoch o všemožných sériových vrahoch a naviac sa to odohráva v rovnakom fikčnom svete ako prvý diel, ale svojim spôsobom, ak už ste ho videli. Ten najdôležitejší twist ma prekvapil, avšak epizóda je skôr o následných emóciách najviac dotknutej osoby a zamyslení sa nad autorskou etikou umelcov. Mínus bod za absenciu "BM" sci-fi faktoru. ()

Cinex_studio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu překvápko formou docela dobře natočeného a hezky zpracovaného scénáře opravdu super detektivky. Co je na tom nejsmutnější je fakt, že jsem nenašel onen "Black Mirror", protože tohle je skvělej příběh, ale pro úplně jiný seriál. Jsem zvědav co bude dál, doufám že se dočkám toho "Wow", jako dříve. Když pominu fakt, že to není Black Mirror, tak za mě jsou čtyři hvězdy naprosto adekvátní hodnocení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadávky, nadávky, nadávky, neúcta mladej snúbenice k bielej staršej žene, nádejný filmový autor ktorého nikto nepozná, policajti ktorí by sa starali o ukradnuté vajcia iba keby ich ukradla černoška (realita o ukradnuté vajcia, ktoré na vidieku kradli aromáci sa policajti nestarali ale už aj oni sú hnilý kradnú sliepky, zemiaky či vajíčka) predstavujú povinnú kvótu liberálneho Netflix kreténizmu. Odhliadnuc od toho dostaneme výborný príbeh s perfektným twistom a na pomery Black Mirroru takmer "hororovú" zápletku, technológie išli bokom a dopadlo to nadočakávanie dobre. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama