Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (94)

trickmaster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malinko nechápu, proč frajeři nezůstali s ženskýma na Zemi a repliky neposlali do kosmu, ale kdo jsem ... Snímek je možná všechno, jen ne předpovídatelný! Když si myslíte, kam to směřuje - a že všechno tomu nasvědčuje - najednou se začne rýsovat úplně jiný zvrat, ale ten také zvrátí a stane se úplně něco, co byste absolutně nečekali - a to všechno v posledních 5 minutách!!! Za mě malinko dlouhý a určitě by to šlo i o 10-15 minut zkrátit, ale pro mě jedna z nejzásadnějších epizod BM, která je velice futuristická! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncert pod taktovkou Johna Crowleyho, taká malá 1969:Vesmírna odysea. Alebo skôr veľká. dá sa predpokladať že nebude patriť k najobľúbenejším a  nebude najlepšie hodnotenou epizódou avšak určite osloví mnoho filmových nadšencov. Netflix rulez išli bokom, Crowley potvrdil svoje kvality ktoré predviedol v True detective a seriálové kúsky mu idú lepšie ako filmy, teda minimálne jeden ktorý som videl a hodnotil. ()

Reklama

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER! Do úplného závěru to byl jeden z nejlepších dílů celé série za plnou palbu hvězdiček s geniální zápletkou, kouzelným retro stylem a la Predestination a překvapivě hvězdným obsazením (ač u mě nejvíc zářil Aaron). Nechápu některé zdejší komenty. Anotace je sice dost zavádějící, ale o alternativní minulosti se tam píše. A je jasné, že pokud bychom uměli (ať už v jakékoliv době) vytvořit tak dokonalé replikanty, že by to bylo přesně obráceně (oni nahoře, my na Zemi). Ale pro mě nebyl problém přistoupit na pravidla hry. Problém jsem měl se samotným dějem. Opravdu jsem čekal, že Hartnett ty dveře neotevře a pokusí se vydávat za svého parťáka. Takové lehce otevřené konce mám rád. Ale tohle byla silná káva i na mě. A to snesu fakt hodně (viz Češi na cestách a jiné masakry). Proto mínus jedna hvězdička. ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nechtěl bejt negativní. Celou dobu jsem doufal, že tam někde přijde moment, kterej dá celýmu příběhu smysl. Nějakou hloubku nebo pointu. Aspoň něco. Ale fakt nic. Fakt cítím absolutní vesmírnou prázdnotu. Prostě proč? Celýmu příběhu chybí celá jedna vrstva, která by vysvětlila proč vlastně sledujeme, co sledujeme, k čemu to slouží? Vyústění bylo extrémně předvídatelný a stalo se to, co jsem čekal. Ale ono tam fakt nebylo nic navíc, prostě to bylo a najednou skončilo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To lepší, co můžeme v 6. sérii vidět. Cením originalitu i filmovou stopáž. Herci přesvědčiví a konec dílu (tak jako to u lepších epizod BM bývá) mrazivý. Jednou z manželek je i charismatická Kate Mara, která se proslavila především ve skvělém seriálu House of Cards. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama