Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (81)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj epizody na chvíli zamíří i do České republiky, kterou ovšem hraje Španělsko. A ano, je to poznat. U Mazey Day velmi cením zvrat se změnou žánru. Kritika mrchožroutské mentality paparazziů tak, jak je tady rozpracovaná, je ale na epizodu Černého zrcadla docela málo a ve výsledku se do antologie příliš nehodí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

46%? Ani nápad. Nie skvostná, ale stále veľmi dobrá časť, pri ktorej samozrejme tie farebné netflixovské variácie už musíme akceptovať ako súčasť ich zvrátenej agendy, ale hlavná myšlienka mi veľmi sadla. Paparazzi ako najväčšie hovado, ktorého nikto nemá rád. Ľudia na nich pľujú viac než na exekútorov a finančníkov. Išlo to do krásneho extrému a človek si len pomyslel - veď to už nielen paparazzi, ale aj bežní "novinári" sú takí, že sa z nich obsah žalúdka prudkým spôsobom ťahá nahor. Stačí si napríklad zapnúť TA3 v nedeľu o 11.00. ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak do poloviny jsem si říkal, dyť to je dobrý, má to spád, proč tak slabé hodnocení. Prominu, že použitý teleobjektiv není dalekohled =) Poté jsem pochopil. Absolutně to nezapadá do konceptu. Od poloviny je to hororový béčko. SPOILER: zmínka České republiky je fajn, ale scenerie je totálně mimo, a navíc má někdo o ČR totálně milné předsatvy " ENDSPOILER ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Linka o nejhlubším dnu společnosti - paparazzi byla poměrně zábavná a zajímavá. Samozřejmě nemohl chybět odkaz na Českou republiku, kterou si tvůrci tohoto seriálu pravidelně vybírají, pokud jde o chudobu či nově i o vlkodlaky. Pobavil mě "český policista", který mluvil prakticky polsky. Vlkodlak byl ztvárněný parádně, ale přišlo mi to hodně navíc, celý závěr byl divně uspěchaný a hlavně se to do série Black Mirror ani trošku nehodilo. V rámci této série suverénně nejslabší epizoda.  [55 %] ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevadí, že sa tvorcovia tentokrát chceli priblížiť skôr k hororovému zážitku. Lenže vzniklo niečo nudné, prehnané až chaotické, napätie rozložené do posledných desiatich minút a vôbec - pre mňa trápny námet... vôbec ma nedokázali presvedčiť. Pobavili ma zábery z Česka, to fakt? Mohli natočiť rovno na arizonskej púšti. Ale nad tým si okrem Čechov a Slovákov asi nikto neláme hlavu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, která se odehrává v České republice, můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják. V té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)
  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno „VSSI BLOD“, což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)

Reklama

Reklama