Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (80)

starfisch

všechny recenze uživatele

Jsem jedina, kdo v tom vidi paralelu s muslimskymi bojovniky za viru? Musis zabit 3 lidi, jinak bude konec sveta = musis zabit bezverce, jinak bude konec sveta; jsi hodna a zabijis ty spatne a delas to vyssi dobro = netreba vysvetlovat analogii zde; atd atd az se dostaneme do Pojd se mnou nekonecna, alespon budem spolu = ceka na Tebe tucet pannen. ()

jjjerry odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální blbost. Nehodí se absolutně do konceptu Black mirror. Už mě ta rasová nevyváženost vytáčí. Děj nemá logiku. Zprvu je nudný, poté otravný. Žádné rozuzlení. Buď točim komedii nebo drama. Tady to je paskvil. SPOILER: indická, ublížená vražedkyně se zamiluje do trapnýho démona černocha ENDSPOILER ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Demon 79 mi velmi sedl. Originální, lehce hororový námět (v téhle řadě třetí!), kde se hlavní postava chová logicky, i když se nachází v nelehké situaci. Dobovost a povedený soundtrack jsou taky velké plus. K absolutní spokojenosti mi však chybí buď ještě silněji zatlačit na pedál a humorem a nebo naopak vyprávět velmi vážně. A i když se mi epizoda líbila, zase to není Black Mirror - žádná tech vychytávka nebo tak něco. Každopádně asi nejlepší díl série. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce nešlo o žáner scifi, ale o fantazijnú estrádu. Už vo chvíli, keď sa démon premenil na  Bobbyho Farrella z Boney M, som sa začala baviť. A ak sa počas filmu niekoľkokrát hlasno smejeme celá rodina, odpúšťam mu všetky iné nedostatky. Pre mňa toto bol najlepší diel 6-tej série. Jednoducho čierna komédia, aspoň v tom zostali tvorcovia verní titulu „BLACK“. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black mirror se nyní většinou odklání od technologií a zabrousil do mystery žánru. Supluje nám téměř Akta X. Já opravdu nevím co si o tomhle dílu myslet. Začátek vypadal velmi slibně, pokračovalo to ale zvláštně a konec je možná ještě zvláštnější. Hodnocení možná ještě upravím zítra a nechám si to ještě projít hlavou :-). Je tam spoustu dobrých nápadů, ale celkově to na mě nepůsobí nejlepším dojmem. 60% bude myslím zasloužených. V hlavní roli Anjana Vasan byla naprosto vynikající, to kloubouk dolů, tohle je její film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama