Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na šestou sérii jsem se těšil velmi dlouho a rozhodně nezklamala. Nápady na díly byly opět velmi originální a vůbec mi nevadil mírně hororovější nádech než jsme byli doposud zvyklí. Poslední dvě epizody se žánrem vymykají klasice seriálu Black Mirror, ale i tak jsou povedené. Na čtyři hvězdy šestá série bezesporu je. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker to sice umí lépe a minimálně poslední dvě epizody úplně nezapadají do obrazu, který by divák od Black Mirror čekal, nicméně stále je to nadstandardní zábava a dá se v tom leccos najít. Chápu každopádně zklamání některých fanoušků, kteří mají na tuhle sérii oprávněně mnohem větší nároky a očekávají větší "přesah". V šesté sérii to sice není takové, ovšem nenudil sem se ani u těch slabších epizod...70% ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté řadě se mi nejvíce líbila ta epizoda, jak nám představila dvě kamarádky - Petru a Annu. Zápletka je jednoduchá, Anna si půjčí Petřin telefon (bez jejího vědomí) a projde jí zprávy na Facebooku. Během toho ale zjistí, že Petra je ve skutečnosti sériová vražedkyně. Místo toho, aby šla na policii se rozhodne, že o tom vytvoří true crime seriál pro Netflix a celé to končí plot twistem, kdy se ukáže, že Anna je ve skutečnosti mimozemšťan a poučení z příběhu je, že technologie a Netflix jsou zlo. Ne, sorry, takový díl v šesté řadě není a celé jsem si to vymyslel. Nicméně kdyby tam takovýhle díl byl, asi by mě to nepřekvapilo. Charlie Brooker zhruba jede takovýhle WTF style. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iné čierne zrkadlo. Zabúda už na svoje pôvodné kontúry, púšťa sa viac do thrilleru až hororu, no nenudí ani jednou časťou. Čierne zrkadlo sa síce mení, ale stále ostáva povinne čiernym, ktorá je tou správnou farbou. Dá sa predpokladať, že v prípadnom pokračovaní zase neuvidíme iné rozdelenie dobrých a zlých postáv, ako podľa orientácie, politického presvedčenia či samozrejme farbe pleti, ale ak príbehmi upúta ako doteraz, určite to bude dobrý filmový zážitok. V niektorých prípadoch takmer dokonalý. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker už nemá nápady na příběhy varující před nebezpečími plynoucími z technologického pokroku. Místo toho by si radši točil různé dobové sci-fi a fantasy povídky, které by byly daleko méně svázané nějakým jednotícím konceptem a on by si v nich volně hrál s více či méně podvratnými variacemi na různé subžánry. Jenže stejně jako mnoho z jeho nových příběhů, i Brooker se svou vizí skončil někde na půl cesty a ve výsledku je šestá řada Černého zrcadla sbírkou mírně nadprůměrných a mírně podprůměrných epizod s obroušenými hranami, zařazených pod již neaktuální značku. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják. V té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)
  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama