Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pre mňa pomerne desivé predstaviť si, žeby sa niečo takéto mohlo stať skutočnosťou. Možno je práve pre nepravdepodobnosť toho, že by sa niečo podobné mohlo stať táto časť trochu pritiahnutá za vlasy no mňa zaujala rozhodne viac ako tá prvá. Taktiež si myslím, že by sa aj z tejto časti dalo na konci vyťažiť o niečo viac ale dá sa uspokojiť aj s niečim takýmto. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o trochu slabší než v prvním díle, ale o to nechutnější. Sice tady není sex s prasetem, ale celé se to odehrává ve světě, kde internet, sociální sítě a technologie obecně vytvořili de facto totalitní společnost, ze které se mi občas dělalo fyzicky zle. A to nekecám. Při sledování tohoto jsem měl podobné pocity jako při čtení 1984. Iluze svobody, lidé s vymytými mozky na každém kroku, dokonce i silná a inteligentní individua jsou nakonec stržena režimem. Člověka to nutí se zamyslet. Celé je to mimochodem skvěle zahrané (Daniel Kaluuya byl dokonalý) a má to hodně povedený soundtrack. ()

Reklama

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má jedinou chybu v tom, že to je zatím ten nejlepší díl z Black Mirror, který jsem viděl (můj zatím poslední zhlédnutý je S03E02). Výborná utopie, která se může rovnat knižnímu umení. Tenhle díl by si zasloužil ještě lepší hodnocení. Mrazivé je to, že jsem až moc dobře dokázal vcítit do hlavních postav a dokázal jsem cítit svět ve kterém žijí, protože je tenhle sterilní a obrazovkami plný svět bez přírody až nebezpečně blízko nás. SPOILER! Stojí za zmínku taky skvělý otevřený konec. Byla to okno nebo jen větší obrazovka? ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A prečo nemohli sledovať filmy?!!! No, hrozná predstava🤔. Ďalšia epizóda na zamyslenie. Potešila Jessica Brown Findlay, mne známa ako Lady Sybil z Downton Abbey, mojej srdcovky. Daniel Kaluuya tu podal skvelý herecký výkon. Neviem si predstaviť žiť v takejto realite. Hodiny a hodiny šľapať na stacionári za "merits" a nevidieť v tom nejaký hlbší význam a už vôbec si neviem predstaviť tú nemožnosť vypnúť reklamu či program. Epizóda je zaujímavo spracovaná, ale z môjho pohľadu mohla byť ešte premyslenejšia a prepracovanejšia, keďže mi mnoho otázok ostalo nezodpovedaných. Samotná myšlienka je zaujímavá a má pointu, ale aj tak som sa chcela o fungovaní tohto sveta dozvedieť viac🙂!!!  Spoiler: Bola som si istá, že Bing si kupuje lístok pre seba, aby v prvom rade zachránil Abi! Koniec ma teda sklamal, ale je to dobrá ukážka toho, že človek vždy myslí hlavne na seba. Osobne si myslím, že tam nebol nikto šťastný. (pozreté 3.7.23) 70%. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děláte si p*del? Asi se fakt nikdy nesmířím s tím, co za děti a jak zde hodnotí tyto rádoby umělecké filmové počiny, protože toto mohl po předchozím díle vymyslet jen naprosto je*nutej mozek co přestřelil svou dávku! A ještě větší de*il tomuto může dát plný počet hvězd! Po prvním díle jsem se nažhavila na konečně zajímavý děj z politického prostředí, které běžně nesnáším, ale dvojka mi dokázala, že tento "seriál" bude naprostá pi*ovina, která na sebe ani nenavazuje. Jak můžou zprznit hodnotný pilot nějakým matrixem, už se jdu koukat, co za vola má na tom podíl, abych se mu vyhnula obloukem, protože dělá z lidí normální idioty nic nenavazujícími snímky. To je jak smíchat Dallas s Jump street 21, Invazí, Ospalou dírou a Všemocným dohromady. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama