Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se hodnotí tak těžko, že už jen za to, si tvůrci zaslouží uznaní. Během té hodiny, jsem si prošel třemi fázemi: skoronuda, tvrdý přesný zásah, lehké zklamání. První třetina byla trošku nezáživná díky tomu, že nám Lyn jen pomalinku a neochotně odkrývá, jak funguje svět, kde je doveden add absurdum jakýsi kreditní systém, kde body získáváte šlapáním na rotopedu. A za ty si můžete pořídit nejen jídlo, ale třeba možnost nedívat se na určitý typ pořadu. Bez tohoto pomalejšího úvodu, by ovšem nemohla jako těžká palice dopadnout pointa, která byla velmi krutá a tvrdá...taková, po jaké jsem volal v předchozím dílu. Kdyby vše skončilo tímto okamžikem, dal bych plný počet hvězd bez váhání. Jenže ono neskončilo. Tvůrci se rozhodli, že tu krutou pointu ještě nastaví závěrem, který bude trochu cynický, nebo prostě realistický v tom horším slova smyslu. Je to škoda. Posledních cca deset minut, totiž odšouplo pocity z té první pointy bokem a místo nich nám bylo předloženo k úvaze, jestli je zkažený svět, ve kterém Blink žije, nebo spíš lidé, kteří jsou jeho součástí...potažmo Blink sám. Tak, jako k dokonalosti něco chybělo prvnímu dílu, tak tady k dokonalosti něco přebývalo. PS: Jessica Brown Findlay je jedna z nejpěknějších Angličanek, které jsou momentálně ve filmu vidět. ()

JanKoVarr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný... Velké myšlenky, špatně udělané a porno dokonce povinnou součástí života. První polovina "čumím jak jantar" do obrazovek, neukotvené, bez kontextu. Pak se člověk dočká jakéhosi dialogu a dostane to na chvilku spád. Dnes už ty obří obrazovky máme, před deseti lety možná stačilo k wau efektu, dnes už ne. -- Vizuál vždycky zestárne, mělo by tam toho být víc než jen to. -- A politická rovina: Využití kola (nebo i jiného fitness nářadí) pro výrobu energie a udržení zdraví je nutnost. Jednou to přijde a je blbost to vykreslovat negativně, naopak :-). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poďme sa priživovať na povrchnosti. Poďme si plniť sny a ničiť hodnoty. Utopia pod pozlátkom dokonalosti. Výborná myšlienka, parodujúca všetky tie talenty a superstar.. kde sa tvoria hlúpe hviezdičky bez hodnôt, ktoré neskôr oslavujeme. Každý chce byť slávny, nie každý ma na to schopnosti. A to čo je skutočné.. už vlastne veľmi dlho nie je. Nepríjemne pravdivé. ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pre mňa pomerne desivé predstaviť si, žeby sa niečo takéto mohlo stať skutočnosťou. Možno je práve pre nepravdepodobnosť toho, že by sa niečo podobné mohlo stať táto časť trochu pritiahnutá za vlasy no mňa zaujala rozhodne viac ako tá prvá. Taktiež si myslím, že by sa aj z tejto časti dalo na konci vyťažiť o niečo viac ale dá sa uspokojiť aj s niečim takýmto. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má jedinou chybu v tom, že to je zatím ten nejlepší díl z Black Mirror, který jsem viděl (můj zatím poslední zhlédnutý je S03E02). Výborná utopie, která se může rovnat knižnímu umení. Tenhle díl by si zasloužil ještě lepší hodnocení. Mrazivé je to, že jsem až moc dobře dokázal vcítit do hlavních postav a dokázal jsem cítit svět ve kterém žijí, protože je tenhle sterilní a obrazovkami plný svět bez přírody až nebezpečně blízko nás. SPOILER! Stojí za zmínku taky skvělý otevřený konec. Byla to okno nebo jen větší obrazovka? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)

Reklama

Reklama