Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (149)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľný počin. Táto epizóda, aj keď prostredie možno nesadlo každému je tak neuveriteľným pľuvancom do tváre Západnej civilizácie a konzumnej spoločnosti, že lepšie to ani natočiť nešlo. Čo všetko sú mladý ľudia urobiť pre slávu a lajky, za čím sa vlastne celý život ženieme a kvôli virtuálnemu životu avatarov zabúdame žiť. If You don fix this shit f**k You Microsoft...Xbox, Československo má talent a pod. dostali riadne po papuli... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto případě bylo zrcadlo opravdu černé. Dokonce tmavě černé. V hlavní roli se představil negřík, který je i na negerské poměry škaredý. Tento díl nám představil velmi zajímavou vizi budoucnosti. Negřík se zoufale pokoušel vymanit se z virtuálního světa. Motorem pro změnu svého života mu byla neskutečně ošklivá slečna, o které všichni mluvili skoro jako o novodobé Miss Universe. Zřejmě chtěli tvůrci poukázat i na to, že v budoucnosti neexistuje dobrý vkus. Neskutečně mě iritovaly plné obrazovky prasáren, což byl veskrze jediný zdroj zábavy pro obyvatelstvo. Ačkoli mě příliš neoslovilo zpracování, tak nápad si ocenění rozhodně zaslouží. ()

Reklama

arianasko 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem nad tím... A nedalo mi to, musím napsat komentář. Byla jsem z tohoto dílu ''přešlá''. Sakra ono se to odehrává jakože v budocnosti ale ve finále mi to strašně připomnělo náš momentální svět. Všichni se ženou za ''něčím'' což v BM byly merity. Makáme, dřeme, snažíme se mít co nejvíce abysme si mohli koupit co nejlepší a nejkvalitnější věci, tak jedeme každý den, dokola a dokola.....A čím dál tím méně lidí umí využít ty peníze na něco užitečného nebo radostného. Koupíme si něco, co ani nepotřebujeme nebo nechceme, jen proto aby nás okolí vidělo lépe, abysme mohli zamachrovat... V dnešní době influencerů, kdy děti vidí všechno on-line a na internetu a přijde jim úplně normální, jet na dovolenou kolem světa. A tak rodiče makají na pásu, berou přesčasy aby to dítěti dopřáli. Vyšťavení nakonec na dovolenou jedou, dítě je za největšího frajera a subscribeři jenom lítaj… A rodiče jsou vlastně nakonec šťastní, protože Marie a Bedřich od vedle jeli jenom do Chorvatska... meh… Jsme lepší... A tak dřeme dalších X měsíců abychom si mohli dopřát další věc, která nám nakonec nic nedá... a dokolečka dokolaaaaa….. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scifi dystopie, která ovšem není tak vzdálená od reality. Hvězdičku musím ubrat za trochu nudnější začátek, ale jinak dobrý. Upřímně musím ale říct, že nejvíc mě ohromil Daniel Kaluuya, který prostě předvedl neskutečný výkon. Jeho závěrečná řeč měla takové emoce, bylo v ní plno věcí, které platí i pro dnešní dobu. Hodnocení: 8/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A prečo nemohli sledovať filmy?!!! No, hrozná predstava🤔. Ďalšia epizóda na zamyslenie. Potešila Jessica Brown Findlay, mne známa ako Lady Sybil z Downton Abbey, mojej srdcovky. Daniel Kaluuya tu podal skvelý herecký výkon. Neviem si predstaviť žiť v takejto realite. Hodiny a hodiny šľapať na stacionári za "merits" a nevidieť v tom nejaký hlbší význam a už vôbec si neviem predstaviť tú nemožnosť vypnúť reklamu či program. Epizóda je zaujímavo spracovaná, ale z môjho pohľadu mohla byť ešte premyslenejšia a prepracovanejšia, keďže mi mnoho otázok ostalo nezodpovedaných. Samotná myšlienka je zaujímavá a má pointu, ale aj tak som sa chcela o fungovaní tohto sveta dozvedieť viac🙂!!!  Spoiler: Bola som si istá, že Bing si kupuje lístok pre seba, aby v prvom rade zachránil Abi! Koniec ma teda sklamal, ale je to dobrá ukážka toho, že človek vždy myslí hlavne na seba. Osobne si myslím, že tam nebol nikto šťastný. (pozreté 3.7.23) 70%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)
  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)

Reklama

Reklama