Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální horor, který se může měřit s tím nejděsivějším, co kdy bylo natočeno, kombinovaný s černou komedií? Proč ne. Je to dokonale ošklivá vize budoucnosti, od které jsme možná jen malý krůček. A možná ji už žijeme. Tak, či tak, Bryce Dallas Howard je ve spolehlivé režii Joa Wrighta naprosto úžasná. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda nevím, z čeho je tady kdo hotovej, takhle už to ve světě přece pár let funguje. Řekl bych, že nad mojí hlavou svítí odpad, mezi golfisty já se nedostanu nikdy... Naprosto parádní štípanec všem těm, co dneska takhle žijou a ať už se na to podívaj nebo ne, jedno je jistý: Dallas Howardová je už od Jurskýho světa nejvíc sexy, když se vyválí v bahně. Jasná vysoká čtyřka a nazdar! ()

Caliboss 

všechny recenze uživatele

Téměř po každé epizodě BM si říkám, že byla dosud asi nejsilnější, že mě opravdu zasáhla... O tom, že to je skvělá série a unikátní počin mám jasno už dávno. Ovšem po shlédnutí Nosedive, zažívám opět něco nového. Aktuální téma, se kterým se setkáváme dnes a denně je zde formou argumentace ad absurdum (typické pro BM) využito k nastínění společnosti, jak by mohla vypadat, pokud bychom zcela propadli fenoménu sdílení a lajkování (což se možná již částečně děje?). V čem ovšem osobně spatřuji další (pravděpodobně samotnými tvůrci nezamýšlenou) genialitu, je obsazení Bryce Dallas H. do hlavní role. Tato herečka nám totiž v roce 2004 ukázala ve filmu Vesnice, že odmítání nových technologií rovněž dohnané do absurdity se může lehce zvrtnout k manipulaci a teroru. O 13 let později se nám Bryce představuje v díle, které nás na druhou stranu varuje před slepým propadnutím moderní technologii, jelikož tato cesta také vede k úpadku. Máme si tedy zachovat kritické myšlení a volit klikatou zlatou střední cestu (zde nezaměňovat s mainstreamem!). Udělení 5* je vzhledem k tématu této epizody skutečným zážitkem samo o sobě! ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Až mi z toho bylo blbě. Kdyby to nebylo tak povrchní a nebyl to jen vynikající nápad hozenej na papír bez nějakýho solidního základu. Takhle jen musím říct, že mě to vtáhlo a drásalo, ale je to (jak často u BM bývá) zajímavej konstrukt, kterej by v reálu asi nemohl úplně fungovat. Což mi u seriálu tohoto typu trochu vadí. Jinak bez větších výtek a B.D. Howardová je skvělá. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama