Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Caliboss 

všechny recenze uživatele

Téměř po každé epizodě BM si říkám, že byla dosud asi nejsilnější, že mě opravdu zasáhla... O tom, že to je skvělá série a unikátní počin mám jasno už dávno. Ovšem po shlédnutí Nosedive, zažívám opět něco nového. Aktuální téma, se kterým se setkáváme dnes a denně je zde formou argumentace ad absurdum (typické pro BM) využito k nastínění společnosti, jak by mohla vypadat, pokud bychom zcela propadli fenoménu sdílení a lajkování (což se možná již částečně děje?). V čem ovšem osobně spatřuji další (pravděpodobně samotnými tvůrci nezamýšlenou) genialitu, je obsazení Bryce Dallas H. do hlavní role. Tato herečka nám totiž v roce 2004 ukázala ve filmu Vesnice, že odmítání nových technologií rovněž dohnané do absurdity se může lehce zvrtnout k manipulaci a teroru. O 13 let později se nám Bryce představuje v díle, které nás na druhou stranu varuje před slepým propadnutím moderní technologii, jelikož tato cesta také vede k úpadku. Máme si tedy zachovat kritické myšlení a volit klikatou zlatou střední cestu (zde nezaměňovat s mainstreamem!). Udělení 5* je vzhledem k tématu této epizody skutečným zážitkem samo o sobě! ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otroctví přehnané morálky, které si lidstvo dobrovolně způsobuje. Další přesná trefa omouněného zrcadla na hlavičku hřebíčku, jenž tvoří obraz naší společnosti, která se v náznacích k podobné budoucnosti blíží. V roce 2020 v, naším prezidentem milované, Číně začne fungovat systém, který se od zde představeného liší jen několika prvky. Další omezení na lidské svobodě a právech, které snadno mohou eskalovat na zhoršení životního poměru. Kterak se systém, který má morálce pomoci, stává nemorálním nástrojem, který může zničit život. Bryce je herecky na hodnocení výborné, kterému sekundují James Norton v roli jejího bratra a maličký, leč skvělý výkon Sopea Dirisu. ()

Reklama

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zářez geniálního seriálu, kterej v tomto příběhu odhadl dnešní překorektnělej a pokrytecky zkurvenej svět naprosto trefně!!! Viděno a psáno roku 2023. Takže nezapomeňte: hlavně být sluníčkově pozitivní, nevybočit z řady a nemít jiný názor (vlastně nejlépe žádný!) než je dovoleno, jinak budete v lepšim případě šváb na okraji společnosti, v horšim jako holka z povídky - v base! A komu to ještě nedošlo, bude muset potkat nějakou kamióňačku nebo padnout střemhlav... ()

serdehelan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz som mal pocit, že Charlie Brooker je o krok pred nami všetkými. Vie perfektne vypozorovať trendy v spoločnosti a dotiahnuť ich do extrému, ktorý je ale až podozrivo reálny. Tento diel vzhľadom na obsah mi prijde trápne hviezdičkovať, ale tak ako každý diel ma nadchol. Chvála aj Joe Writghtovi of course. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super aktuální námět. Všichni v tom poznáme pár svých známých, nebo možná.... sebe? ;) Celou dobu se rýsuje jasná čtyřka, ale jsou tu nějaké ještě pozvedávací momenty, které musím zohlednit. Čeština v autě mě pobavila a na plnou pětku to zdvihl absolutní závěr v poslední minutě. To byl pane, dialog. Konverzační blaho! :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)

Reklama

Reklama