Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeš to komentovat! Říkal jsem si. Tolik dílů to má a tolik dobrých dílů! Kdybys každý komentoval, tak by ses upsal. Ale tenhle díl mi prostě nedal.  Představte si člověka, kterého je vám od začátku líto, kterého si dobírají ostatní a který poctivě proplouvá svým životem. Nenápadný jedinec, který působí na okolí tak, že by mouše neublížil! A k tomu všemu ho ještě vydírá hacker, který mu naboural noťas a natočil ho, jak si skromně a soukromě leští flintu ve svém pokojíčku. Udělej co po tobě chceme, nebo to video odešleme všem tvým kontaktům! Chudák kluk. Tak dělá co po něm chtěj, ale úkoly mají vzestupnou tendenci. Počkat? Tohle mám udělat? A on to fakt udělal? Není lepší se na to vykašlat, protože to co po něm chtějí nedokáže vyvážit fakt zveřejnění videa....Tady totiž něco nehraje! Díl s pro mne fantasticky nečekaným rozuzlením. ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel využil to čo poznáme teraz - mobily, notebooky, tablety a podobne... o to horšie, že tento diel sa asi najviac priblížil k našemu obdobiu, žiadna blízka budúcnosť. Žiadne sci-fi, ale realita. Opäť napínavé až do konca, kde bolo zase vyvrcholenie, v ktoré asi len tak nikto nedúfal, že sa stane. Ťažké vydieranie hnusným kyber spôsobom a nakoniec vytroliť? ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku se mi zdál tenhle díl jako nejslabší, nejspíš proto, že se vlastně nejedná o žádnou scifi z daleké budoucnosti, nicméně závěr to posunul opět nahoru. No a pointa? Hned jsem si řekla, že tu kameru na noťasu, kterou stejně nepozžívám, pro jistotu přelepím. A možná i uvážím, jestli je rozumné mít mobilní telefon.... Můj chlap ovšem na to, jak se rozmyslím, nečekal. Přelepil ji, ještě než doběhly závěrečné titulky. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně Netflix dokázal, že je tou správnou volbou na produkování nových epizod Black Mirror. Po prvním a druhém dílu 3. série jsem nebyl, i přes jisté režijní kvality, zcela přesvědčený, ale tímto třetím dílem mi Netflix připomněl vše, co mi přijde na tomto seriálu tak výjimečné a intenzivní. Dokázal ve mně probudit velmi podobné pocity jako u zcela prvního dílu tohoto seriálu, který ve mně ještě dlouho po shlédnutí rezonoval. Strach a beznaděj všech zúčastněných je zde tak skvostně podaný a uvěřitelný, až z toho mrazí. Zarážející je to o to víc, že svět prezentovaný v tomhle dílu není žádnou technologickou vychytávkou odlišný od toho našeho, a proto je vše ještě nepříjemnější a to v tom nejlepším slova smyslu. Vcítit se do né úplně kladných postav není problém. Vždy bylo pro Black Mirror výsadou neprezentovat postavy jednotvárně s jasně vykreslenou charakteristikou na ty hodné a zlé, vždy se postavy prezentovali jako skuteční lidé ve vší představitelné odpornosti a blahosklonnosti. Realističnost tohoto dílu je tím největším pozitivem. Dialogy nepůsobí uměle, vše je nám velmi povědomé a o to je to celé mrazivější podívaná s výborným završením, které celkový dojem ještě vyvyšuje nad pouhý nadprůměr. Hlavní postava byla nepříjemně lidsky zahraná mladým Alexem Lawtherem, který je pro mě opravdový herecký objev. Takovéhle ucelené, režijně i herecky dokonale zvládnuté epizody dělají z Black Mirror nejlepší seriál ve svém žánrovém odvětví. 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle trošku tvůrci pošetřili na originalitě a vytáhli ze zásuvky pěkně ošoupané téma s kyberšikanou a vydíráním. Namísto toho ovšem vytáhli z další zásuvky pořádnou dávku napětí, a tak je tento díl takřka po celou svoji délku napěchovaný adrenalinem. Napětí je pravděpodobně umocněno i tím, že je příběh zasazen na technologickou a sociální úroveň dnešní doby. Ke všemu bylo vše zahráno na nadstandardní úrovni. Takže z mého odborného pohledu velká kvalitka. Tahle série je prozatím sérií nejnadupanější. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)
  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)

Reklama

Reklama