Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nestandartne ponata cast. Az niekde v 3/4 pribehu to uplne pochopite. Bolo zaujimave predpokladat co bude premisou. Postavy sem tam nieco naznacia, no odhalit to ide tazsie. Esteze som necital obsah, lebo uzivatel Maslord to plno ludom urcite zbytocne pokazil. Bolo to sice zaujimave, hlavne ten zaver, kde sa uz trochu pritlaci aj na emocie, no na plny pocet to aj tak nestaci. Natocene super, ale ta tema dvoch dam ma az tak nechytila. A najviac ma sklamalo to, ze to nebolo az take kontroverzne. Po titulkach sme s kockou nemali obvyklu potrebu vyrozpravat si pocity z danej epizody. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší episoda z celého BM. Za prvé, nejde o žádnou temnou budoucnost, ani o žádnou temnou verzi reality. V tomto díle ve skutečnosti technologie prospívají lidem a ač jsem čekal na nějaký zvrat, který by ukázal jak je celý svět zvrácený, tak nenastal. A za druhé, něco podobného jsem už viděl v SAO a to snižuje výsledný dojem. BM bylo vždy originální, tohle zase tak moc není. ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antiteze Matrixu, která dává před nepříjemnou realitou přednost zjednodušující iluzi. Ponechme stranou možnost zneužitelnosti podobného zařízení, psychologické problémy z toho vzniklé (dvě oddělené identity v jediné mysli nebudou nikdy dělat dobrotu) a nakonec ponechme stranou i možnou rezignaci na řešení veškerých reálných problémů tohoto světa (protože k čemu řešit problémy, když se stačí připojit). Možná jsem v některých věcech staromódní, ale život by se měl milovat takový jaký je. V tom dobrém i v tom zlém. Stáří má na světě své nezastupitelné místo, podobně jako slabost a smrt. I bolest může mít svoji důstojnost, pokud se jí člověk postaví čelem a neuteče. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo by úžasné, keby sa každému podarilo naplniť svoj život svojim osobným San Juniperom. No a keďže sa to bohužiaľ každému nepodarí a ja verím na druhé šance, nezostáva nič iné ako si priať, že zrovna dej tejto epizódy BM sa jedného dňa naplní. Lepšieho adepta na realizáciu snáď už v seriály ani nenájdete. P.S. 80tky sú moja závislosť. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smrt, truchlení, zálohování. LGBT friendly :) Mám tendenci se virtuálního života zastávat, protože nejsem pozitivista. Svým způsobem není nic samo o sobě, vše je jen virtuální. Jediné, co je opravdové, jsou naše pocity. A je jedno, na základě čeho je zažíváme, ke komu je cítíme. Kde končí člověk? Na konci svého prstu? Tam, kam dohlédne jeho zrak? Tam, kam dolétne jeho myšlenka? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)
  • Epizoda byla natočena během 15 dní v Londýně v Anglii, kde probíhalo hlavně natáčení interiérů, a v Kapském Městě v Jihoafrické republice, kde se natáčely především exteriérové scény. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama