Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj v Rwande nazývali ľudí švábmi, lebo mali iné nosy a skončilo to genocídou. A potom rôzni iné hovädá odporúčali posielať ľudí do tretích krajín, niekam zatvárať, lebo nemali dosť boostrov podľa marxistických regulácií. V Číne robili švábom tiež také mestečká, lebo test ukázal neželaný výsledok. Takže ten hon tu je permanentne, len niekde sa ešte nestrieľa. No a potom je tu tá otázka slobodnej vôle a úplné podriadenie sa príkazom. V podstate zaujímavá časť  tými ideami, spracovanie už také priemerné, a výsledok diskutabilný. Je treba ľuďom vôbec brať slobodnú vôľu, keď sa aj tak veľmi radi nechávajú zmanipulovať? ()

Sombreri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejmrazivějších dílů. Až mám strach, když si dávám dohromady souvislosti jak historické, tak současné. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc vidím střípky okolo nás a po shlédnutí celé třetí série si myslím, že toto je jednoznačně nejpodstatnější díl, byť (domnívám se, že záměrně) snižován na významu. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že téma jako takové bylo docela silné, po několika epizodách bych řekl i pobuřující a celospolečenské. Zpracování rovněž slušné, i když jsem velmi brzy odhalil, oč jde. To je škoda, kdyby to vydrželo, resp. nebylo prozrazeno tak brzy, mohlo to být mnohem lepší. A konec - tak ten zamrazil. Ten výběr fakt "rozmanitý"... Howgh! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

zissou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale vymyšlený systém motivace vojáků. Trochu připomnělo Krajní meze. Drží si to myšlenkovou kvalitu ostatních dílů, ale po předchozí epizodě (San Junipero) je to spíš šedivka.. Svým zobrazením budoucnosti se seriál začíná opakovat, akorát je vždy použit trochu jiný model, kterým je to demonstrováno. Asi proto ten pocit krajních mezí.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Postava Sarah Snook má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)

Reklama

Reklama