Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (110)

makakus 

všechny recenze uživatele

...a přitom stačila helma na motorku, plynová maska, respirátor, včelařský klobouk, tričko přes hlavu...  :-)  Taková zásadní díra v logice nepotěší. Navíc naprosto zbytečný závěr, konec měl přijít už v okamžiku vzletu roje za všemi těmi hejtry. Jinak v zásadě dobrý příběh na téma - cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. 70 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala ostré sloupky, teď to přepískla a na sociálních sítích to schytala. Nakonec skončila s prořízlým hrdlem. Než se dvojice detektivek (co by zkušenější dělala bez zdatného IT nováčka?) stačila rozkoukat, objevil se druhý podobný případ. Alarmující kritika davů schovaných doma v pohodlí na gauči je ukázaná v ryzí podobě. Kromě „vln solidarity“ a „veleupřímných přání k narozeninám nebo pochval nového účesu“ se ukazuje zloba sociálních sítí. Přefouklá stopáž mi už krapet vadila, mozkové závity ale znovu dostanou zabrat. Škoda jen, že mnohé „vyřeší“ některá z postav, která na to před monitorem prostě na poslední chvíli kápne. Potěší fajn feeling i občasný humor, potěší Kelly Macdonald, gradaci epizody si ovšem dokážu představit jinak. ()

Reklama

Michnak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kombinace ubohých filmů o smrtících včelách a Kazmové „antihate“ kampaně. Tady ty včely ale fungují! Za mě nejlepší díl celé série. Byl jsem skeptický, jelikož se jednalo asi o nejdelší díl a dalo by se hovořit i o regulérním filmu. Kéž by to bylo delší... Od black mirror už jsme zvyklí na nějaké ty sci-fi výhružky z budoucnosti, ale tahle pro mě byla zatím nejděsivější. Být to u nás, tak na Babiše a Zemana letí celý roj povolaný demonstranty Milionu chvilek pro demokracii. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený vědeckofantastický detektivní seriálový díl o délce celovečerního filmu. Podobný případ by se klidně mohl objevit ve složce Muldera a Scullyové s podtónem skandinávských detektívek z posledních let ...alespoň to mne hned napadlo (a jak se dívám na komentáře, tak i mnoho dalších). Velmi dobré. 4 až 5 hvězd. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale táto epizóda mi učarovala zo všetkých doteraz asi najviac. Roj umelo vytvorených včiel (na sociálnych sietiach sa pravidelne objavujú zdieľačky článkov o tom, že bez včiel ľudstvo vyhynie) použitých nato, aby skoncovali zo životmi ľudí, ktorých svojim hashtagom na sociálnych sietiach vyberú ľudia a nakoniec sa to celé obráti proti nim. Dva úžasné momenty v tejto epizóde ju urobili úžasnou. Keď si politička číta nenávistné tweety pod článkom o nej a z ľudí sa doslova smeje, pretože to je všetko čo s tým dokážu spraviť. Akoby som zapol svoj Fakebook a sledoval príspevky mojich priateľov, aj keď mnohými statusmi o tom, čo si o týchto ich príspevkoch myslím ich počet dramaticky klesol. Druhým je úplný záver, demonštranti s podpriemerne nízkym IQ pred budovou parlamentu s transparentmi povedzte nám pravdu a následný hudobný doprovod a sledovanie samotného páchateľa týchto činov ma oslovili tak, až som sa zamýšľal nad tým, či to nie je natočené lepšie ako Bitka bastardov či posledná epizóda Batesovho motela. Včely pôsobili príliš umelo a tak Hated in Nation neoznačím ako najlepší seriálovú epizódu, ale mala k nej pomerne blízko. BTW prekvapil obrovský rozdiel v mojom hodnotení epizódy a hodnotení znalca zo susedného historického mesta. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)

Reklama

Reklama