Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka Marie se strachuje o bezpečnost své dcery, a tak se rozhodne vyzkoušet supermoderní zařízení, které bude sledovat, kde právě je – a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Recenze (88)

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super námět, jak rodiče chtějí své děti na každém kroku kontrolovat, určovat co smí vidět a nevidět, prostě až moc přehnaná rodičovská starostlivost. Tady vyobrazeno pomocí jedné tech.vychytávky. Příběh nijak moc nepřekvapil, prostě jsem tušil, že musí přijít to a to, jen jsem čekal kdy. Rozhodně bych to pustil všem bláznivým matkám, ať se vzpamatujou..7/10 ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi aktuální téma, při dnešku ani ne tak moc sci-fi, jak bývá u BM zvykem. Mám kolem sebe pár rodičů, kteří by takovou možnost brali všema deseti, zcela vážně. Je toto varování? Možná. Podle mě se ale z tématu dalo vykřesat mnohem víc, děj byl pro mě předvídatelný jako Červená karkulka a už od první třetiny mi bylo jasné, kudy vede cesta. Slabší čtyřka, a to jsem shovívavá protože jde o Zrcadlo, jinak bych šla asi níž. Nicméně i tak všem doporučuju vidět, řekla bych že je to takřka povinná podívaná :-) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láska + přecitlivělá starostlivost = iParenting_1984 2.0 aneb když výchovu nahrazuje kontrola. Nesporně jedna z nejobyčejnějších epizod (navíc je jasné nejen k čemu to směřuje, ale i kudy se to tam dostane), ovšem právě ona "všednodenní obyčejnost" a dilema každého rodiče při hledání hranic "kam až při výchově/kontrole/důvěře zajít" jsou největšími přednostmi. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni to známe. Jsou aplikace rodičovské ochrany, které mají potlačit největší hrozby internetového obsahu. Ale také u dítěte ověřit jeho aktivity a počítání času, který na zařízení aktivně strávilo s podrobným výpisem činností. Nechybí možnost vzdáleného sledování pohybu potomků skrze GPS. Svobodná a hodně úzkostlivá matka Rosemarie DeWitt jde ovšem ještě dál a sleduje očima dcerky vše, co dělá. A s přibývajícím věkem i to, co si strká do nosu nebo nechává strkat tak nějak tam dolů. Jenže potomci prostě potřebují prostor, jinak z nich vyroste neschopné cosi. Režijně (ano, Jodie Foster) nevýrazné, k postavám jsem se moc nedostal. Závěr (reakcí dcery) přepálený, celkově to nedolehlo, jak mohlo a mělo. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát sa táto epizóda zaoberá technológiou, ktorú sme už videli v seriály videli, ale tentoraz z iného pohľadu. Mne sa na epizóde najviac páčil psychologický dopad na dieťa, ktorému cenzurujete všetko škodlivé, čo vidí. Pri takom prístupe normálny človek nevyrastie a škoda, že sa epizóda nezaoberala hlavne touto stránkou. V druhej polovici sa viac zamerali na skoro až závislosť matky dcéru kontrolovať a diali sa tam stále absurdnejšie situácie, ktoré vyeskalovali v totálne vyhrotené a hlúpe finále. Zo začiatku som ústredné postavy celkom ľutoval, ale postupne som im prial. aby skončili čo najhoršie. Nevydarené spracovanie zaujímavého námetu. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení epizody probíhalo především v kanadském Hamiltonu a trvalo tři týdny. Pouze interiéry kliniky Arkangel byly natočeny v torontském hotelu Thompson. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama