Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka Marie se strachuje o bezpečnost své dcery, a tak se rozhodne vyzkoušet supermoderní zařízení, které bude sledovat, kde právě je – a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Recenze (88)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy diel, ktory sa tyka prehnanej starostlivosti o dieta. Od odkrytia hlavnej myslienky to vsak uz nema cim prekvapit, takze z mojej strany mierne sklamanie. Zaver bol presne taky ako som predpokladal, takze dnes to na plny pocet nie je. Skoda tej priamociarosti, chcelo to nejaky lepsi zvratik. Tento diel by som bral ako skolenie pre sucasne matky. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čipovat si můžete psy nebo kočky, ale nezkoušejte to proboha na děti. Zajímavé téma, i když z mého úhlu pohledu celkem nevytěžené. Příběh, kteří si autoři zvolili, je ten nejméně konfrontační a nejméně překvapivý, jaký si mohli vyybrat. Mnohem zajímavější by mi přišel úhel pohledu, jak se bude bránit čipované dítě (které neuvidí zlo) třeba nějakému útočníkovi nebo psovi. A jak se snaha ochránit obrátí proti ochraniteli. No, třeba se ještě dočkám v další sérii..... ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker tady pracuje s jedním z těch aktuálnějších témat čtvrté řady a tepe do přehnaně starostlivých a kontrolujících rodičů. Zápletku samozřejmě protáhne těmi nejhoršími možnými variantami, zároveň to ale díky několika scenáristickým kličkám nepřehání ve vyloženě groteskní dystopii, např. program s čipem není běžně rozšířený, ale je pouze ve fázi testování, takže v okolí ústřední dvojice matky a dcery jej nikdo další nevyužívá. O režii se tady postarala Jodie Foster a rozhodně se nemá za co stydět ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Vcelku aktuální téma obrovského strachu o své děti a neustálá potřeba jejich kontroly.Starostlivá maminka si tak mohla vychutnat z první osoby sex své dcerky i její první kokainovou zkušenost. Epizoda rozhodně přichází se zajímavým námětem k zamyšlení. Navzdory tomu, že je námět nesmírně zajímavý, tak je také neskutečně předvídatelný a od první minuty do poslední je zcela jasné, jakým směrem se bude děj ubírat a jakou katastrofou nakonec vše skončí. Jediné, co mě malinko překvapilo bylo to, že to tak neskončilo podstatně dříve. Dospívající děti zbožňují své soukromí a starostliví rodiče je o ně rádi připravují, protože v nich nesmírně dlouho vidí stále ta malá bezbranná stvoření, o která se musí starat a bránit je před nástrahami krutého světa, a to mnohdy celý život. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvnímu dílu, který byl místy trošku odlehčenější, je tohle to správné Zrcadlo. Začíná dost nevinně, ale končí velmi brutálně. Tento díl bych doporučil každému rodiči. Co mě trošičku mrzí je to, že je to de facto recyklované "The Entire History of You" (S01E03). Je to lepší, ale je to recyklované. Po celou dobu jsem si říkal, že jsem tohle už viděl. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení epizody probíhalo především v kanadském Hamiltonu a trvalo tři týdny. Pouze interiéry kliniky Arkangel byly natočeny v torontském hotelu Thompson. (IvcaSammet)
  • Sekvencia na pláži v 26. minúte je priamou poctou úvodnej scéne filmu Čeľuste (1975). (Arsenal83)
  • Když Marie (Rosemarie DeWitt) v čase 36:52 vchází do obchodu, má v pravé ruce tašku. V dalším záběru v obchodě ji už nemá. (DJMaroko)

Reklama

Reklama