Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (116)

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série startuje skvěle. Z tohoto dílu jsem měl největší strach, přeci jenom, tématika Star Treku do BM úplně nesedí. Ale naštěstí to opravdu není Star Trek, není to vesmírné sci-fi, je to typické Černé Zrcadlo. Jediná odchylka je ta, že konec je trošičku šťastnější a odlehčenější, než je zvykem. Otázkou taky zůstává, co tím chtěli tvůrci říct. Pokud to bylo "Neserte nerdy", tak se jim to povedlo. Pokud to bylo "I umělá inteligence má pocity", tak se jim to taky povedlo. Pokud to bylo "Neviňte Kalouska za váš posraný život", tak se jim to taky asi povedlo. Protože z mého pohledu je dosti obtížné tady najít nějakého záporáka. Ano, na první pohled je záporák jasný, ale na druhou stranu, rozumím jeho motivaci. Každopádně to začíná skvěle, do příštích dílů by se ale mohli zbavit toho humoru, a trošičku přitvrdit, ten konec byl přeci jenom dosti slabý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda čtvrté série (a pro mě tentokrát jediná, která to tak tak dotáhla na pět hvězd). Super nápad, super záporák a perfektní hlášky, které mě v několika případech úplně odrovnaly. Temnou výpověď o zvrácených lidských stránkách Brooker v této epizodě kombinuje s humorem a odlehčeností takovým způsobem, že ani moc nevadí, že přísnou logiku tentokrát na děj nelze uplatňovat, a že pravidla zdejšího fikčního světa plavou na vodě a vypadá to, jako kdyby se vymýšlela za chodu. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dílu, kterej začal tak trošku komiksově a na chvíli pokračoval v trošku nudným futuristickým stereotypu, se vyklubala skvělá zápletka s fantastickým záporákem. Je to trošku drama, trošku sci-fi, trošku komedie, trošku parodie a to mě tu ohromně bavilo (byť se normálně tomuhle mixu žánrů vyhýbám a když už, tak ho kritizuju – zvláštní). USS Callister je pro mě určitě jedním ze tří, čtyř nejlepších dílů seriálu. A jen tak na okraj – Cristin Milioti v roli Nanette Cole je roztomilá jak mraky. 😇 ()

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv asi největší "blbost" co se týče nějaké smysluplnosti (že by se update ve space hře zjevoval jako černá (a hlavně "fuknční" díra? I don't think so), zatím za mě nejlepší díl Black Mirror vůbec. Dokonce ani nevadí, že téma duplikace a uvěznění osobnosti máme podruhé, USS Callister měl spád, sympaticky různorodé postavy, nějakou psychologii; sympaticky odkazuje ke Star Treku). Protagonistům fandíte a jste napjatí od začátku do konce. Za mě větší zábava než poslední Star Wars! ()

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuhle dílu jsem se bránil nejvíc, protože ač miluju sci-fi, nemám rád ani Star Trek ani jeho parodie. Ale pak jsem si uvědomil, že je to vlastně Black Mirror - tak čeho se bojím, že? Pecka. Jedním slovem prostě pecka. Počáteční kýčovitá grotesknost byla velmi záhy nahrazena brutální temnou schízou a inteligentním přežívákem. Pecka. Jo, sorry, to už jsem vlastně říkal. Koupím si slovník. Tohle se mi u Black Mirror stává často. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • Aaron Paul je veľký fanúšik seriálu a vedomý si toho, že v ňom len zriedkakedy účinkujú herci dvakrát, súhlasil s poskytnutím hlasu pre túto epizódu pod podmienkou, že mu to nebude brániť v tom, aby sa objavil vo významnejšej úlohe v ďalšej epizóde. Paul neskôr stvárnil hlavnú úlohu Cliffa Stanfielda v epizóde 6. série Beyond the Sea (2023). (Arsenal83)
  • Callister Inc. je na 13. poschodí, čo je odkaz na film Trináste poschodie (1999), ktorý obsahuje aj simuláciu virtuálnej reality. (Arsenal83)

Reklama

Reklama