Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sára Connorová vs. terminátorpes v postapo blízkej budúcnosti. Podnety na zamyslenie: nula. Celý diel je o hororovej atmosfére a akcii. Ani jedna stránka dvakrát nenadchne (prečo je to sakra čiernobiele?), ale aspoň to nenudí a má to celkom svižné tempo. Záver je predvídateľný a vo výsledku mi bolo viacmenej jedno kto vyhrá. 5/10. ()

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát je to pre mňa od tvorcov BM sklamanie. Myslel som si, že epizóda ma nebude baviť už len kvôli čiernobielemu filtru ale koniec koncov to bol pre mňa ten úplne najmenší problém. Dej síce nebol zlý no chýbalo mu to poučenie, vysvetlenie(aj keď nie vždy tak úplne priame) a ten nádych Black Mirror. Nemáte vlastne ani poňatie o čo tu ide. Predpokladám, že koniec mal byť smutný no ani to v mojom prípade nezabralo a k vyššiemu zisku hviezdičiek to nepomohlo. Nevadilo by mi ak by bol tento seriál o týchto 40 minút kratší. Bohužiaľ zatiaľ najslabšia epizóda spomedzi všetkých sérií. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejstylovější epizoda celé série; a to zdaleka nejen díky sednoucí čarukrásné černobílé stylizaci. Čtvrtá série má všeobecně problém s až příliš přímočarými epizodami. O této to platí dvojnásob. Tedy až na detail, že u ní nejde o výtku. Krátké, přímočaré, úderné, napínavé, žánrově pokleslé a v "nic nevyjevení" znepokojivě mrazivé. A z tohohle virálního videa (a jemu podobných) je rázem jedna z nejděsivějších vizí blízké budoucnosti... They're coming! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě první automobilová honička s Oktávií 1. generace a je hustá :) To auto přežije i Apokalypsu (shození z útesu už bohužel ne), to je jasný polovině ČR, pro kterou je tohle auto vlhkým snem, už 20 let! Jinak díl zajímavý... líbí se mi jen náznaky postapokalypsy, kdy svět ovládla umělá inteligence, zde v podobě pravděpodobně ochranných/bojových robotích "psů". Lze si hodně domýšlet. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnohých ohľadoch veľmi priemerná epizóda. A to vážne nie som pubertálne dieťa na ČSFD. Metalhead má síce len 40 minút, ale subjektívne vnímaný čas je rozhodne dlhší. Nie že by problém tkvel v tom, ako málo o apokalyptickom svete vieme. Problémom je, že o ústrednej hrdinke vieme neskutočne málo a vlastne až do záveru nepoznáme jej motiváciu. Tým pádom vzniká dvojaký problém. K postave si nevytvoríme puto a tak nám je akosi ukradnuté, ako to celé vlastne dopadne. Problém č.2 tkvie v samotnom závere a síce odhalení motivácie. Tá je síce pekná a minimalisticky odhalená, tak ako to mám rád, ale nedostatočne katarzná na to, aby spätne otočila vnímanie epizódy ako celku. V konečnom dôsledku tak ide o premrhaný potenciál vizuálne krásne spracovaného námetu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)
  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)

Reklama

Reklama