Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Metalhead funguje jako dobrý postapo psychologický thriller. Má to drsnou atmosféru, ke které hodně přispívá i ta černobílá stylizace. Ale jako Zrcadlo to už nefunguje. Nemá to žádnou pointu či vyvrcholení, nemá to ani objasnění toho, co se vlastně děje. Je to něco jako White Bear, ale právě bez toho obrovského odhalení na konci. Dokážu si to představit jako samostatný film, kde se trošičku rozvine lore toho světa, ale jako episoda Zrcadla to propadlo. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení k Černému zrcadlu prostě patří, na tom seriál staví. Tento díl byl velmi odlišný, spíše jenom ukazoval postapo svět bez větší přidané hodnoty, a toho je v dnešním filmovém světě až příliš. Chceme se ponaučit, hledat onu nosnou myšlenku, nechceme sledovat nesympatické tři lidi, kteří umírají bez nějaké hloubky a zásahu do našeho vědomí. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě první automobilová honička s Oktávií 1. generace a je hustá :) To auto přežije i Apokalypsu (shození z útesu už bohužel ne), to je jasný polovině ČR, pro kterou je tohle auto vlhkým snem, už 20 let! Jinak díl zajímavý... líbí se mi jen náznaky postapokalypsy, kdy svět ovládla umělá inteligence, zde v podobě pravděpodobně ochranných/bojových robotích "psů". Lze si hodně domýšlet. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zcela postrádající jakýkoliv alespoň trochu zajímavý námět, myšlenku i pointu. Obsahově jde o přímočarou post-apokalyptickou naháněčku stylově mísící Terminátora a Cestu. To je vše. Naštěstí akce, vizuál i režie jsou velmi dobré, bez nich by Metalhead nestál vůbec za nic. P.S. Škoda Octavia koukám přežije i apokalypsu :) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně to nezapadá do konceptu a sestavy Černého zrcadla, ale už bylo pár dílů krapet jiných. Toto bylo ovšem dost jiné. Vizuál fajn, relativně i napínavé, ale velký problém je, že nic nebylo vysvětleno, člověk si musel domýšlet, co se vlastně stalo a proč a to ho rušilo pi sledování. Nebylo v tom nějaké "poselství" jako v jiných epizodách. Takže na jednu stranu zajímavé a místy napínavé, na druhou stranu tomu chyběl koncept a nějaká vyšší myšlenka. Howgh! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama