Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (133)

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Nezlobila bych se, kdyby těch dvacet minut co tomu chybělo oproti ostatním dílům, bylo využito na uvedení do toho světa - proč se to stalo a jak. Ale drží si to atmosféru, pes je správnej zlej sráč s kudlou - jak z nějakého snu, kdy před něčím prcháte, je tam oktávka, skvělá písníčka (Pokud chcete vědět: The Stranglers - Golden Brown), jen závěrečné odhalení je vyloženě debilní a chování hlavní aktérky místy poněkud nelogické ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prej že to nemá pointu a nápad. Tolik lidí to tady jeden po druhým papouškuje. :) Námět je super, a zpracovanej je dobře. Autonomní zbraně jsou čim dál aktuálnější téma. Robot byl možná trochu OP co se výdrže baterky a rychlosti dobíjení týká, ale v mnoha jiných ohledech zas tak daleko od reality nebyl. Postavy se občas chovaly trochu nelogicky (třeba šlapat na plyn ve snaze utýct před někým, kdo je ve stejným autě, asi nemá uplně smysl), ale kdo z nás je schopen si v okamžicích smrtelnýho ohrožení zachovat chladnou hlavu? Závěrečná pointa je možná ponurá, ale bohužel opět realistická. Dovedu si dost dobře představit, že radši než muset zbytek života žít jako štvaná zvěř, spousta lidí by radši zvolila snadnější cestu ven. ()

Reklama

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž pointa nejspíš vymizela, pro mě výborná mrazivě nechutná epizoda s roztomiloučkým robopsem, zajímavou lampou (člověk leží doma mrtvý kdo ví jak dlouho, dům má zarostlý, auto nepojízdné, ale stejně se mu doma pořád svítí ???) a úžasnou závěrečnou scénou se super hudbou (konečně skvělý závěr jedné epizody!). ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylově natočená "temnota pro temnotu", která se bohužel neobejde bez klasického klišé, kdy záporák na začátku předvede schopnosti, proti kterým by hlavní hrdinové neměli sebemenší šanci, ale v průběhu epizody je nahodile "zapomíná", respektive nevyužívá dostatečně efektivně (nebo naopak "ožije" v situaci, kdy to nedává žádný smysl), aby bylo možné odvyprávět nedomyšlený děj... Bez těchto scénáristických berliček by tento díl skončil po prvních deseti minutách (a možná by to tak bylo lepší). ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám vůbec pocit, že bych koukal na Black Mirror, od toho mi tady chybí nějaký nástin vzniku samotných psů, jejich účel a proč všechno šlo do hajzlu. A upřímně ten konec s obsahem krabice mi přišel spíš směšný než emocionální. Mohla mu ušít cokoliv z kusů oblečení jako se to dělalo kdysi. Nemělo vůbec smysl jezdit ve třech lidech do oblasti zamořené "psy" a riskovat životy pro takovou blbost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)
  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)

Reklama

Reklama