Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je očistec pro čtvrtou řadu, neboť se zatím jednalo o nejslabší příspěvek v BM sérii. O to víc mě štve, že všechny mini příběhy by si zasloužily klasickou délku a jednalo by se o patřičné epizoda. Black Museum jako celek funguje fenomenálně a řadí se mezi top3 epizody celého seriálu. Má to krásně stísněnou, syrovou i surovou atmosféru, vydařený twist na konci a výborné herecké výkony. Přidejte si k tomu líbivý vizuál a dostanete zkrátka kvalitní počin. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovutná klasika horrorové povídky Jacobsova Opičí tlapka jako základ konceptu doposud nejvíce „The Twilight Zone like“ epizody. Pokud chcete jako tvůrce mít záměrně sebeparodický díl, kde doženete veškeré trademarky své série ad absurdum, tak to už musíte být velcí scenárističtí kabrňáci s nemalou mírou sebereflexe. Opakovaně výtečně tyto epizody zvládaly svého času snad jedině Akta X. Black Museum na tenké linii „uvědomělá sebeparodie-nechtěná směšnost“ ne vždy v rámci dlouhé stopáže balancuje zcela jistě, ale ani jednou do sfér směšnosti nespadne. Naštěstí. Jinak platí, že obdobně jako v případě White Christmas, je tu příliš nesourodých motivů splácaných najednou. A finální „jakože osudový“ spojující prvek sice funguje, ale zase ne natolik, aby tento pocit přebil. Přesto solidní pulpově zábavná povídka o mnoha mikropovídkách, která drží pohromadě především díky charismatické slizkosti Douglase Hodge. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malá antologie uvnitř antologie, která vypráví tři povídky a jednu rámující, o titulním muzeu kriminologických artefaktů a některých jeho exponátech. Slušnou epizodu trošku sráží jen pár až příliš těžkých sci-fi/fantasy prvků, které se do konceptu Black Mirror příliš nehodí. Od relativně (hodně relativně) uvěřitelných hi-tech čipů, virtuálních realit či počítačových simulací osobností se totiž posouváme až k fantasy a plnohodnotnému přesunu vědomí. I když ani to není v seriálu poprvé. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších povídek žánru (filosofická scifi, spec-fiction), které jsem zatím měla tu čest překládat, byla rozhodně světově oceněná Ledová nevěsta od Willa McIntoshe (publikováno v XB-1) a tohle téma je v ní rozpracované do strhujícího a doslova mrazivého příběhu. Díky Black Mirror (zdaleka nejen) za tak výtečný tribute tomuhle nápadu! *~ ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele finale. Dufam, ze neslo o uplne poslednu cast serialu, aj ked mam pocit, ze nas tvorcovia pripravili aj na tuto variantu. Tie minipribehy boli super. Hlavne ten s doktorom. Ale cele to bolo velmi silne, kedze sme sa mohli stretnut s artefaktmi aj z inych casti. Zaver vyplynul celkom prirodzene, no nieco podobne som aj ocakaval. Cely serial je super napad a tato cast je len ceresnicka na torte. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • V múzeu je možné krátko vidieť skutočný hrnček Jane Fondovej z jej zatknutia v roku 1970 počas protestu proti vojne vo Vietname. (Arsenal83)

Reklama

Reklama