Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako speciál White Christmas, má Black Museum v sobě skryté 3 mini příběhy, které ale mají pak vliv na hlavní linku. Hlavně ta první s doktorem, který si vypěstoval závislost na bolesti je asi z nich nejlepší, ale kvalita je skoro vyrovnaná. Potěší plno muzejních exponátů, které slouží jako odkazy na minulé díly. Uvidímě, jestli ještě bude další série nebo ne. Původní objednávka Netflixu byla 12 dílů, které se rozdělily do 2 sérií. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3* poslední díl 4. série je taková mozaika různých příhod, jejichž společný jmenovatel jsou mozkové implantáty. Je to takový žánrový mix, který s nadsázkou představuje podivné muzeum kdesi v poušti. Trošku tu recyklují nápady z předchozích dílů, ale stále je to lepší průměr [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra tahle epizoda byla fakt prdel, ty příběhy, hlavně ten první samozřejmě, byly prostě skvěle vymyšlený. Doktor, co je závislej na bolesti, nebo manželka v hlavě? Těžko říct, co je horší. :D Jak už se ale epizoda blížila ke konci, postupně se z toho začalo stávat klasický klišé. Prostě majitel vzal vraha, udělal si z něj hračku na přitáhnutí zákazníků ve svým muzejním sklípku, ale vrah po sobě samozřejmě zanechal rodinu, která se kvůli tomu strašně nasere a klasicky chce pomstu. Co mě ale nasralo je ten happy ending sakra! Dcera vraha prostě zabije cápka z muzea a odjede dom, no tak kvůli takovýmu klišoidnímu závěru mě to velmi nasralo. Hodnocení: 7/10 ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele finale. Dufam, ze neslo o uplne poslednu cast serialu, aj ked mam pocit, ze nas tvorcovia pripravili aj na tuto variantu. Tie minipribehy boli super. Hlavne ten s doktorom. Ale cele to bolo velmi silne, kedze sme sa mohli stretnut s artefaktmi aj z inych casti. Zaver vyplynul celkom prirodzene, no nieco podobne som aj ocakaval. Cely serial je super napad a tato cast je len ceresnicka na torte. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cesta do pekel je často dlážděna těmi nejlepšími úmysly. /// Uhlazenost vzbuzuje, nebo by alespoň měla, opatrnost. Distingovaní lidé, a mnohá umělecká díla na to minimálně od 20. století opakovaně poukazují, umí být skutečně zlí. Hospodský rváč ti rozmlátí hubu, ale když si to vyříkáte, klidně si s tebou dá panáka a do smrti dobrý. Zatímco tichý, načesaný gentleman může být psychopat bez empatie, citu a svědomí. Douglas Hodge hraje takového uhlazeného stárnoucího muže, kdysi projektového manažera lékařského výzkumu v jedné nemocnici. A když už je v důchodu či co, má své muzeum zločinu na nevadské poušti blízké budoucnosti. A v něm exponáty, o kterých ví opravdu hodně. A neváhá do jejich pohnuté historie zasvětit své návštěvníky. /// Povšimněte si etického vývoje vrstveného příběhu. První lékařský vynález je dobrý, ale nešťastnou náhodou se zvrhne. Člověk má pak motivaci jej zneužít. Druhý už je pochybný od svého začátku a konec je vyloženě děsivý. Skafandr a motýl. Třetí je morálně ospravedlnitelný a ve starších dílech BM byl použit jak dobře, tak zvrhle. Ale jeho role ukazuje na morální zvrhlost jedince, který jej od počátku bez skrupulí používá k extrémně nemorálnímu jednání navíc za účelem mrzkého zisku a ne s nějakou řekněme pochopitelnou motivací naplnění potřeb drogově závislého, jako bylo pozdější použití emočapky a čipu. Zároveň je na dílu, jako už v BM tolikrát, děsivá neschopnost společnosti a legislativy reagovat na nové hrozby. A když už reaguje, může to mít ještě děsivější následky (nelegální výmaz opičky). /// Silný díl, který "baví" po celou dobu, proplétá BM universum do povedeného spletence a nabízí i dříve nevídanou katarzi. Na konci jsem já i syn očekával, že vezme do ruky mobil a matku vypne. Možná škoda, že to neudělala. Závěr by tak byl správně ambivalentní. Takto je až moc "happy", dá-li se to tak říct. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • „Čierne múzeum“ je názov skutočného rozhlasového programu s Orsonom Wellesom, ktorý bežal v Spojených štátoch v roku 1952. (Arsenal83)

Reklama

Reklama