Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý, nijak přelomový poselství. Hezká etuda Andrew Scotta. Škoda, že vývoj příběhu tu tolik záleží na tom, jestli ostřelovač má nebo nemá možnost čistého zásahu útočníka, aniž by ohrozil rukojmí. Ti dva sedí fixovaně v autě v pozici řidiče a spolujezdce na sedadle za ním, kryjí se jen z pohledu zezadu nebo zepředu. Sniperovi nic nebránilo v tom se opatrně přesunout do pozice, z níž by řidiče i celý příběh mohl s jistotou odpravit. *~ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je stejný, jako když na perónu čekáš na vlak. Občas to vypadá nadějně, že už jede ten tvůj, ale nakonec každej uhne na jinou kolej. Tak tam stojíš jak trubka a po hodině jdeš na bus. Tahle epizoda byla taky nadějná v náznacích, ale hodinu deset si naznačování může dovolit pěkná holka na baru, ne film. Za mě jednoznačně jedna ze dvou nejslabších epizod celýho projektu. ()

Reklama

stanyko odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhy prepadak v 5. serii az sa bojim pustist si dalsiu epizodu. Toto nudna nuda, ktora nam vysvetlila to co uz davno vieme, ze zavislost na mobiloch je zla.. Herecke vykony boli dost slabe, ale stupidita scenara nemala hranic. Jeden priklad za vsetky: chlapik sa zasekne s autom na poli, co je uplne otvoreny priestor. No odstrovac nemoze strielat lebo mu rukojemnik v aute zaclana a on ten odstrelovac asi nema nohy, aby sa posunul o par metrov tak aby mal krasny vyhlad na Scottovu hlavu :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh zasadený do roku 2018, čo tu je explicitne povedané a má to svoj zmysel. Sledujeme totižto krutú realitu dneška, samozrejme s trochou tej nadnesenosti v otázkach technológií, ale možno ani nie. Ťažko povedať, či v tomto prípade šlo o nejaký interný vtip medzi tvorcami a Zuckerbergom, skôr nie, ale táto paralela robí v mojich očiach Smithereens ešte o niečo zaujímavejším. Andrew Scott v kladnej úlohe...či vlastne žeby nie? No, aj v otázke ambivalentnosti postáv tkvie ďalšie pozitívum tohto vynikajúceho seriálu. ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku se dal tušit celkem připitomělý důvod "naléhavého" hovoru taxikáře s IT bohem. Taky průběh epizody nepřekvapil, a samozřejmě, že se na konci dozvíme, jak je ten kluk nešťastná opravdu nešťastná, když mu scénárista nechal zakukat celou rodinu, aby konečně došel k poznání, že celá ta IT bohovina je veskrze o hovně, že jo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená strana mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této epizody Smithereen, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)

Reklama

Reklama