Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale no, vážne? Toto má byť predposledná epizoda tak skvelého seriálu? Keby si chcem pozrieť únos a vyjednávanie z obidvoch pohľadov, tak si pozriem akýkoľvek priemerný akčný krimi thriller. Ako vážne, čo malo byť toto a prečo to trvalo hodinu desať? A prečo niekto neporadil odstreľovačovi, aby sa posunul o kúsok inde? :) A tak som dúfal aspoň v nejakú sofistikovanejšiu pointu. Jedna za napätie, ktoré bolo zvládnuté dosť dobre, ale ako som vravel, napätie nie je to, čo hľadám a očakávam od Black Mirror. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je stejný, jako když na perónu čekáš na vlak. Občas to vypadá nadějně, že už jede ten tvůj, ale nakonec každej uhne na jinou kolej. Tak tam stojíš jak trubka a po hodině jdeš na bus. Tahle epizoda byla taky nadějná v náznacích, ale hodinu deset si naznačování může dovolit pěkná holka na baru, ne film. Za mě jednoznačně jedna ze dvou nejslabších epizod celýho projektu. ()

Reklama

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně špatné. Celý díl je poset totálními sračkami. Sniper co nemůže najít vhodnou pozici, aby nezastřelil oba dva. Přitom má v podstatě celou oblast k dispozici, stačí se přesunout. Ne, on se postaví do nejstupidnějšího místa. Nemůže prostě najít čistou oblast, ale najednou jak se všichni dozví, že zbraň není reálná, vystřelí hned. A podle díry ve skle to vypadá, že se nepřesunul a nezajímalo ho, jestli trefí rukojmího. Fajn. zbraň není reálná. Proto chce únosce ukázat, že reálná je, aby to nebrali na lehkou váhu. Proto udělá úplně normální věc, kterou by udělal asi každý k jednoduchému přesvědčení a vystřelí do vzduchu, a ejhle to je přece bráno jako útok ne? Zatřelit hned! Celou epizodu se snaží získat Billa, ale jakmile ho získají, radí mu nic nedělat. Hlavně aby nedělal to pro co k němu přijeli. To je fakt padlé na hlavu. A pak vidíme jak náš Bill generuje stránku kódu s enterem, ach. Ano za neštěstí lidí co propadnou nějaké droze, nebo některé věci zásadně můžou přece distributoři a vývojáři. Vůbec ne to, že ti lidi si danou závislost dostali sami do svého života. A posledně, všichni vidí, že únosce rokojmího uvolnil. Dojde k zápasu, ano to je přesně ten okamžik kdy začít znovu střílet, přece když se každý všude hýbe máte větší pravděpodobnost trefit alespoň jednoho ne? Aby toho nebylo málo, tak po nezdařené střele je dovolena další. Okno se tak rozbilo, že přes něho není skoro nic vidět, ale pojďme střílet dál. Klidně i na slepo, další ránu prosím od pasu. Prostě tak, aby se asi zápas ukončil alespoň z jedné strany ne? Když totiž zůstane jedna osoba, nebo nejlépe žádná, tak přeci nikdo zápasit nebude ne? Tenhle díl byl totální vtip a ostuda. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piatá séria, tri časti a z toho prvé dve totálne slabučké, tu dávam hviezdu naviac za trošku tej osobnej drámy, ale inak slabota nad slabotu. Nie, žeby predchádzajúce série boli doslova revolučné, to Love, Death and Robots sú o svetelné roky ďalej, ale toto je fakt omáčka. A to som videl prvých pár minút poslednej tretej časti a kým som zaspal únavou, tak tiež žiadna sláva, tak som zvedavý. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Únosy už boli natočené lepšie, aj vďaka tomu, že medzi únoscom a obeťou dokázali vytvárať nejaký hlbší vzťah, ktorý tu chýba. Téma sociálnych sietí bola využitá lepšie aj v tomto seriáli, v tejto epizóde divák celý čas čaká, ako sa dá táto téma trefne spojiť s únosom, no celé to pôsobí umelo. Natočené je to výborne, aj keď vďaka statickému deju sa nedočkáme nejakej kultovej scény. Epizóda stojí prevažne na hercoch, z ktorých vyniká Andrew Scott. Logike dáva facku nemožnosť pohnutia sa ostreľovača k lepšej pozícii na cieľ v otvorenom poli. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená strana mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama