Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve sestry sa po smrti mamy presťahujú do nového mesta. Mladšia z nich Rachel má problémy s adaptáciou a tak je čoraz viac pobláznená speváčkou Ashley O. Jej posadnutosť narastá potom, ako je na trh uvedená bábika Ashley TOO, ktorá má simuovať speváčkine správanie. Ani život samotnej popovej hviezdy však nie je na ružiach ustlaný...Pravdepodobne sa Netflixu podarilo zistiť, kto si ich epizódy pozerá najčastejšie a tak stavili na teenagerskú epizódu, ktorá nebola úplne zlá, ale opäť to bolo iba presunutie vedomia do niečoho a teda nič nové pod slnkom. Škoda, keď si človek zaspomína na časti ako The national anthem, Hated in the nation alebo Shut up and dance. Škoda.Btw Miley Cyrus? To si robíte srandu nie??? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na standardy 5. série Black Mirror to bylo docela dobré. Sledovat život dvou puberťaček není přesně to, po čem by mé úžasné srdce toužilo (nejedná-li se tedy o žánr pro dospělé, tam existují samozřejmě výjimky). Co se týče myšlenky tohoto dílu, tak musím uznat, že to nebylo vůbec marné. Kromě toho, že snímek poukazuje na již dlouho aktuální problém tvůrců, kteří jsou všechno, jen ne svobodní a nikdo na světě se nemůže divit, že nesmírně často hledají únik k alkoholu nebo drogám, tak poukazuje konečně i na něco z budoucnosti, na co se můžeme teprve těšit. Opět musím v tomto ohledu smeknout, protože mi tvůrčí vize tohoto dílu nepřipadá absolutně přestřelená, jakkoli se to může na první pohled zdát, a proto tu také tento díl svítí v kapitalistických modrých barvách a nikoli v komunistické rudé. Osobní robomotivátoři jsou zcela určitě nevyhnutelným bodem našich životů, nebo tomu minimálně vše doposud nasvědčuje. Kromě toho se díl otřel i o nesmírně zajímavé téma pochopení a využití lidských mozků, kdy konečně budeme v bodu, kdy dokonale porozumíme zpěvu neuronů, což je hudba poněkud vzdálenější budoucnosti, ale je to pro mě osobně velmi oblíbené téma. Bohužel trpím dlouholetou a neodstranitelnou averzí k Miley Cyrus, která mě celou dobu nesmírně srala. A jak jsem již zmínil v úvodu, tak příběh dvou puberťaček a cesta za záchranou herečky, kterou bytostně nenávidím - to bylo předem v mých očích odsouzeno k tomu, že se to nesetká s úspěchem. Přesto pálím rovnou tři kousky za několik docela slušných myšlenek. ()

Reklama

Arkanoid odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinná teen komédia s Miley Cyrus? V Black Mirror? Tento odvážny nápad stroskotal na všetkom, na čom sa to dalo očakávať. Od predvídateľnosti, nedostatku vykreslenia postáv a tak aj drámy, lacných vtipov a nedotiahnutiu ponúknutých námetov. Black Mirror nemusí byť len depresia (aj keď tú kedysi zvládal seriál najlepšie), nech je to pokojne aj komédia, no prenik v zmesi žánrov sa vôbec nekonal a ostala skôr len odporná pachuť. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panenka vybavená signifikantními rysy své slavné předlohy? 3D hologram čnící do výše klidně i 10 metrů místo živé, 1,5 metru “vysoké” interpretky? Jo, tomuhle jsem schopen uvěřit, tohle jsou nápady, na kterých můžete vystavět sci-fi, které jsem ochoten seriózně věnovat svoji pozornost. A je mi jedno, kdov tom hraje, nemluvě o tom, že to Miley hrála moc dobře. ()

andio 

všechny recenze uživatele

I když se mi hodně líbilo provedení této epizody a chemie mezi sestrami a ani ty komické scénky s "deratizací", atp. (které určitě nejsou důvod, proč by někdo sledoval Black Mirror) mi nevadily, nemůžu dát téhle epizodě víc než tři hvězdy kvůli pitomé zápletce a fakt hroznýmu endingu. 5/10 Nejlepší a nejhorší epizoda pátý série v jednom. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)
  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)

Reklama

Reklama