Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Beky 

všechny recenze uživatele

...jedna hvězdička za rozflákání vrtulníku!!!..když jsem na Vnitřního nepřítele viděl upoutávku, docela mě překvapila a vypadala zajímavě...samozřejmě znám Hickoxe.....ale film je naprosto tragický a nese se v duchu ultra-levných céček snažících se maskovat svuj mizerný rozpoče.....hmmmm, vším možným i nemožným..to je zapeklitě zajímavým scénářem, počtem exterierových lokací, počtem těch nejdrsnějších herců z nejdrsnějších ( Seagala nepočítám ), několika suprovými výbuchy ( ..jak vybouchne přehrada se nedá ani popsat....jako kdybych protrhnul šedivý noviny gejzírem vody...) a několika aikido podařenými výstupy (...když je souboj, je Seagal už pravděpodobně dávno doma...tady střihač stříhá rychleji než Michale Bay, abychom náhodou nespatřili, že ty ruce a nohy patří kameramanovi )!!!.....Seagal je v prdeli....tak a je to venku pánové a dámy!!!...ale to co předvedl v Síle úderu si raději nechám pro příště!!!..dávám 20% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela dynamický děj má jednu velkou chybičku. Je o ničem. Vlastně nic nevíte a ani nic vědět nepotřebujete. Vždycky jde o prachy a o to, že se závěrečná scéna odehraje na nějakém zajímavém místě, takže kašleme na to. Mimochodem, "tentokrát" je to opera. Opera v Montevideu. Jinak pár chlapů sejme pár jiných chlapů a připletou se tam i nějaké fešandy, které si jako jediné zapamatujete (teda možná ještě Segala), takže můžete alespoň někomu držet palce. Jo a mimochodem, Segal "hraje" opravdu děsivě. Už mu toho akčního hrdinu nežeru ani náhodou. Kdysi, to byla jiná káva, ale tady to byl děs. [leden 2006] ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

To je zase naivní. Vážně. Ale narozdíl od takového Zabijáka, je to umělecké dílo. Místy film vypadá dost levně a místy dělá z nepřátel blbečky, navíc, v roli Seagala už bych viděl raději ledaskoho, jen ne jeho. Občas totiž vypadá dost komicky. A ten jeho hlásek. uff. Nemůžu nevzpomenout na dvě scény. První když Mig-21 chce sestřelit špionážní letadélko a druhá kdy se Seagal projde proti tanku, který by za normálních okolností všechny kropil palubním kulometem, a posádce která z něj vykukuje vhodí do kabiny granát. To jsem opravdu vyprskl smíchy ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani tenhle akční thriller mě nedokázal pořádně zaujmout. Seagal už je poslední dobou z formy a podle toho vypadá i samotná kvalita jeho posledních filmů. Tady ho musel zachraňovat skvělý Vinnie Jones, který byl jasným tahounem celého snímku. On a jeho mluva (činy) mě dokázali alespoň párkrát rozesmát. Přiznám se, že začátek a konec filmu mě docela zaujal, ale jinak to byla celkem nuda. K dobru připočítám schopnost tvůrců vybírat pěkné herečky. Akční scény a přestřelky byly nudné, střih a kamera velice slabé a triky „hnus“. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Roztomila pohadka o tom, jak tezkotonazni medved Steven kosi uruguayskou armadu, teroristy i dvojite agenty. Ano, dvojiti agenti tu hraji zasadni roli, protoze vse stoji a pada na jakemsi ovladani mysli, tudiz se z akcniho filmu stava hodne beckova sci-fi. Divat se na to ale da, vylozene jsem se nenudil, jen byl scenar misty hodne zmateny a prekombinovany...nastesti tempo je docela rychle a nedovoli vam si vsechny ty nelogicnosti zapamatovat (ponorka na mori hned vedle prehrady?? vybombardovani ponorky, na ktere byli zachraneni zajatci??). Celkove mi to prislo jako mix Con Air s bondovkou (komando veznu, intriky a sileny vedec...), ovsem tech "ovladnutych mysli" bylo az prilis...clovek se ztracel, kdo pracuje pro koho, az nakonec zjisti ze vlastne vsichni pracuji spis sami za sebe, a ze jde pravdepodobne jako vzdy o prachy (jakesi miliony dolaru tu chvili byly, ale nakonec je nikdo neziskal). Misty je to slusne brutalni a trochu skoda za trapne triky v prvni pulce filmu (prehrada, ponorka)...kdezto napr. demolice helikoptery na konci byla velmi slusna :) Jako bezmyslenkovita pif pif jednohubka se to da.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Uruguaj je v skutočnosti rovinatou krajinou, nemá žiadne fjordy ani hory, ako je to zobrazované vo filme. (beso74)
  • Aj keď sa príbeh odohráva v Uruguaji, v opere visí na stene obrovská vlajka inej juhoamerickej krajiny, Argentíny. (beso74)
  • Ve filmu padne zmínka o tom, že anglický fotbal je bláznivý. To je odkaz na Vinnieho Jonese. Před hereckou kariérou byl profesionální fotbalista, ale neustále se pral a napadal své soupeře i rozhodčí. (JEDNATEL)

Reklama

Reklama