Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor House musí léčit malého chlapce, jehož symptomy jsou nejasné. Chlapec trpí vidinami a různými nočními můrami týkajícími se mimozemšťanů. Ani rodiče mu nějak nevěřili a nepřikládali tomuto stavu žádnou vážnost až do chvíle, kdy ho našli krvácejícího z trávícího ústrojí brzy ráno na zahradě. (TV Nova)

Recenze (1)

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • House (Hugh Laurie) hovorí: „Budeme potrebovať väčší čln.“ Je to odkaz na podobnú hlášku z filmu Čeľuste (1975). (Pat.Ko)
  • Pôvodný názov epizódy Cane and Able odkazuje na biblický príbeh Kaina a Ábela (Genesis 4: 1 až 4:16). Sú to dvaja bratia, z ktorých každý ponúka Bohu obetu. Ábelova obeta je uprednostňovaná, pretože dal to najlepšie z toho, čo mal, a Kain len to, čo mu zostalo. Následne Kain zavraždí Ábela, pravdepodobne zo žiarlivosti. Kain je potom Bohom prekliaty, aby blúdil po zemi. Kain prosí o Božiu pomoc, pretože sa bojí pomsty svojich blížnych. Boh potom na neho kladie Kainovu známku, aby nebol zabitý, pretože „ktokoľvek zabije Kaina, bude na ňom pomsta sedemnásobná“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno