Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si z toho mám vybrat, jak Samotáře Jima uchopit. Má to být romantika (příběh se sestřičkou)? Má to být krimi/akce (příběh s povedeným strýčkem)? Má to být drama (příběh Jimovy rodiny)? Celý film je takový nezáživný, utahaný, jako by se nemohl rozhodnout, kterou dějovou linii sledovat, kam se dále ubírat. Nuda, otrava... 50% ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Hm... depresivní film to byl, ale úplně jinak, než jsem čekala. Deprese na mne padla spíše z naprosto nepřesvědčivých postav a příšerného dabingu (za to autoři nemohou). Celý mě to tak nějak dožralo. Hlavní hrdina je takovej nanicovatej jalovej mládenec, kterej není ani sympatickej ani nesympatickej. A tak se on motá krajem a pak bydlí u rodičů a ani neví jestli má někoho rád nebo nemá, nebo to neumí dát najevo anebo já nevím co. A do toho machruje na nějakou místní holku, chová se k ní jako blb. A pak si nějak všimne, že ji teda asi má rád nebo co. Asi tuším, co se tím chtělo sdělit, ale ke mně to sdělení nedoletělo. Zcela mě minulo. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čakal som, podľa komentárov, melancholickú bombu ... a čakal som a čakal ... a akosi už išli záverečné titulky a nič. Každopádne Casey Affleck bol úplne dokonalý (ten štýl reči, hlas, intonácia, pohyby, pohľady - dokonalé herectvo), len ten príbeh ma nechal chladným - hlavne psychológia hlavného hrdinu bola slabo rozvinutá (resp. nerozvinutá). "Veľa striel sme netrafili. Vlastne sme netrafili ani jednu za 14 zápasov. Otázka, ktorú si podľa mňa musíme položiť je: Dovolíme, aby tých predchádzajúcich 14 zápasov ovplyvnilo tento?" ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Je to trojka, ale jen tak tak. Mám tenhle unavený styl filmů o obyčejném životě rád, ale tentokrát ve mně sledování lapálií hlavního srouly vzbuzovalo spíš nechuť. Tak nesympatickou nulu aby jeden pohledal (ano, já vím, že celá ta povedená rodinka tam byla schválně), aspoň na Liv Tyler že se dalo dívat, protože ta vypadala, že si na nic nehraje. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o člověku, loserovi a maninčině mazánkovi, kterého změní kdo jiný než žena a poukazuje, že na každého někde čeká jeho vyvolená ať jste jakýkoliv. Casey Affleck zahrál výborně a určitě potvrzuje, že se jedná o velký talent, což potvrdil velmi plodným rokem 2007. Liv Tyler, která je mou odlíbenou herečkou na mě dojem neudělala a svým výkonem mě nenadchla. Steve Buscemi také režíroval určitě lepší snímky než tenhle, ale v žádném případě to není špatný režisér. Tři a půl hvězdičky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)
  • Několik členů z rodiny scénáristy se ve filmů objeví jako vedlejší postavy: Jeho bratr hraje agenta z protidrogového, otec hraje souseda, kterému patří trampolína, jeho matka se krátce objeví, když Jim (Casey Affleck) málem narazí autem do stromu, a konečně Jimovy neteře jsou ve skutečnosti neteře scénáristy. (CliffLee)

Reklama

Reklama