Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychová snímka o živote troch nerozlučných kamarátoch. Film je vsadený do Brooklynu, ochutený mafiánskym korením, ktoré v chlapcoch, neskôr mužoch zanecháva horkú chuť. Dobre mi padol v úlohe mafiánskeho bosa Cézara Alec Baldwin, ktorý ma utvrdil o jeho hereckej kvalite. Film je vyváženým vyžším priemerom, nesnaží sa predstierať že ide o kultovú "mafiánovku"a milo vám spríjemní voľný večer. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mohu říci jak jsem rád, že jsem nevyrůstal v Brooklynu. I když na druhou stranu si nejsem jistý, nakolik je tento příběh nadnesený a nakolik se může blížit reálným událostem. Každopádně chvílemi mi tento film připomínal jiný podobný snímek Příběh z Brooklynu, zajímalo by mě, jestli se tvůrci nenechali alespoň trochu inspirovat. Ale ve výsledku mám přece jen pocit, že Zákony Brooklynu jsou o něčem jiném nežli výše jmenovaný režijní debut Roberta De Nira, zde totiž touží hlavní hrdina z Brooklynu vypadnout a něčím nebo spíše někým se stát, studuje vysokou školu, po nocích pracuje v místním obchodě a s mafiány se snaží příliš nezaplétat. Do toho zde sledujeme i jeho dva kamarády, jeho vážný vztah se svou spolužačkou, a tak nějak okrajově i válku mafie. Toto je zkrátka atraktivní příběh z atraktivního prostředí a k tomu se sympatickými herci, takže jsem si to docela parádně užil. V hlavní roli se objevuje jeden z mých nejoblíbenějších herců, sympatický Freddie Prinze Jr. a bylo zajímavé ho pro změnu vidět v roli mladíka, který se od mafiánů distancuje, protože v minulosti už jsem ho viděl v roli mladého mafiána (ve filmu Pravidla špinavé hry) a to srovnání je tedy hodně zajímavé. Každopádně i ostatní herci podali kvalitní výkony a celkově hodnotím film jako velmi zdařilý. Je to za čtyři hvězdy. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať, na túto snímku som narazil úplnou náhodou, a to pri "snorení" po filmografiách osadenstva môjho obľúbeného seriálu Entourage (v tomto prípade konkrétne Jerry Ferrara). Už pri zhliadnutí zopár recenzií mi bolo jasné, že nepôjde o nič extra, no v kútiku duše som predsalen tajne dúfal, že to možno prekvapí, respektíve to bude aspoň oný "neškodný" priemer. Nuž, nestalo sa. Hoci nápad ako taký zlý nebol... partia kamarátov od detstva, a ich plány a sny konfrontujúce s ťažkou dobou a najmä prostredím, v ktorom žijú. Veď ostatne že priateľstvo na život a na smrť + vyrastanie v ťažkej štvrti + mafia je dobrá rovnica fungujúca už od nepamäti sme sa presvedčili už nespočetne veľa krát (viď napr. kultové záležitosti ako Once Upon a Time in America; Goodfellas; A Bronx Tale či napríklad menej známe A Guide to Recognizing Your Saints atď.), lenže tu sa vyskytol (ne)jeden menší háčik. Ten úplne najväčší a najzásadnejší by som videl v tom, že to fatálne zlyhalo v rovine scenáru. Terence Winter, hoci ho mám čoby scenáristu rád (postaral sa o vynikajúcich Sopranovcov, niekoľko častí Boardwalk Empire či Vlka z Wall Street), sa tentoraz skutočne nepochlapil a priniesol len veľmi slabučký odvar (nechcem tvrdiť že frašku, pretože až tak zlé to zas našťastie nebolo). Veď sa tam dočerta v podstate ani nič také za celú stopáž neudialo! Aby som mu ale nekrivdil, rovnaký problém bol aj s réžiou, ktorá vyzerala veľmi, skutočne veľmi zle - možno by to obstálo, i to nijak žiarivo, ako nenápadný televízny film, lenže keď som sa dočítal, že rozpočet bol 8 miliónov dolárov, nechce sa mi veriť... Jediné čo ma napadá je, že sa to minulo na dobovosť snímky, lenže tá sama o sebe taktiež nijak extra vydarená nebola. Hlavná postava (Freddie Prinze Jr.) bola z môjho pohľadu obsadená taktiež nie práve najšťastnejšie a z ústredného trojlístka Prinze-Caan-Ferrara mi prišiel byť práve on tým najmenej výrazným a otravným (i keď popravde, ak mám byť objektívny, ani Ferrara tu nestál za veľa, a teda jediný, kto to po kvalitatívnej stránke držal ako tak nad vodou bol Caan). Z tých vedľajších ešte, v rámci možností, ako-tak potešil Alec Baldwin. No skrátka, aby som to zbytočne priveľmi nenaťahoval - nápad dobrý, žánrovo presne podľa môjho gusta (potešilo ma aj časté spomínanie hlavných newyorských mafiánskych rodín a s tým spätých historických súvislostí), lenže prevedenie slabučké, bohužiaľ. Nebyť mojej extrémnej záľuby v danom žánri a taktiež obľube Ferraru a Caana, tak tento film vypnem ešte pred vhupnutím do druhej polovice. 45% ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Brooklyn je asi hnusná čtvrť,stejně jako ta zrnitá kamera v některých částech filmu,ale to odbočuji.Film má 2 hlavní problémy.Tím prvním je obsazení mladých,spíše komediálních herců,do “vážného” filmu.Druhý problém je totiž v tom že tvůrci asi nevěděli který žánr zvolit a tak udělali comedy-drama ! První část komedie,druhá trochu drama.Pokud by to bylo čisté drama,byl větší rozpočet a Alec Baldwin by neměl jenom větší cameo,mohlo to dopadnout dobře…. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech kamarádech, vyrůstajících v Brooklinu, nejprve jako malí kluci, později se film přehoupne do současnosti a z chlapců jsou dospělí muži, kteří se chtě nechtě zapletou s místní mafií a problémy na sebe nedají dlouho čekat. Na jeden večer dobré, ale nic, co by zůstalo v hlavě delší dobu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název filmu byl Nailed Right In. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Brooklynu v New Yorku. (Terva)
  • Název ulice Sign Street je na tabulce vyveden bílou barvou na zeleném podkladu. Film se odehrává v roce 1985, tabulky se zmíněnou úpravou se však používaly až od roku 1990. (Terva)

Reklama

Reklama