Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom, tichom, americkom mestečku Wheesley sa začnú diať hrôzostašné veci potom, čo agresívna, vesmírna forma života napadne jedného z miestných záletníkov a premení ho na slizkého, nenažratého mäkkýša. Ten infikuje ďaľších ľudí, s ktorých urobí tlupu oddaných zombie s kolektívnym vedomím. Trocha prekombinované. Dosť nahlúple. Inšpirácia horrormi z osemdesiatych rokov minulého storočia nepopierateľná. Hodne slabí herci, nízky rozpočet a lacné, digitálne triky. Celkovo nič moc. ** ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hledáte hororové béčko se vším co k tomu patří? Tak Slimák je pravá volba. :-) Vtipné momenty střídají momenty nechutné a sem tam narazíte i na nějakou tu lekačku nebo jiný dobrý hororvý prvek. Velmi potěší hudba. Každopádně nesmí se to brát vážně. Tenhle film totiž nemá za cíl vyděsit nebo vám ukázat nějaký teror, ale spíš pobavit + trochu znechutit a to se mu celkem daří. Dát víc jak 3 hvězdičky by bylo nefér vůči jiným dobrým hororům. Jít však pod 3 hvězdičky taky nechci, takže je to jasné. Jo a po titulkách váš čeká malinké překvápko :-D ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá jako facka. Nic složitého snad ani očekávat nelze. Originalitou film také zrovna nehýří, protože vymyslet něco převratného v hororovém žánru je strašně složité. Takže, se tvůrci musí snažit divákovi něco nabídnout, co by ho dokázalo zaujmout a neodradit ho od sledování. Proto režisér natočil film, který se nebere zase tak vážně, koupe se v krvi doplněné černým humorem. Krví a nejrůznějšími vnitřnostmi nebo částmi lidských těl se nešetřilo. Pustit si film při večeři nedoporučuju, může se stát, že vás zradí žaludek. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...MAŤ VAGÍNU VYDÁŠ SA ZA NEHO AJ TY." ,,ČO JE TO VAGÍNA?" ,,ZEM, NEPOZNÁŠ? ŽIJÚ TAM VAGÍNANIA." __ Na začiatok: Ani neviem prečo som to vlastne pozeral. Ale prišlo mi to v mnohých smeroch ohromne vtipné. Ako zmeska predovšetkým komédie a až potom hororu funguje Slimák naozaj na výbornu. Napätie či strach tu však však nie je takmer žiadne, tvorcovia skôr ťažia na tých najväčších nechutnostiach s ktorých sa mi dostatočne dvíhal žalúdok (cena Saturn za najlepší make-up však bola udelená po zásluhe). Čo však ma dosť zamrzelo, že postupom deja sa čoraz viac vytrácala originalita - prenos slimákov z tela do tela mi pripomínal goauldov zo seriálovej Hviezdnej brány, postupom zase nejaké zombie horory. Príjemne však potešil Gregg Henry v úlohe starostu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý pozdrav spracovaním ako vyšitý z 80. rokov, námetom až z rokov 50tych. Trochu divnú a wtf prvú polovicu vystrieda od scény vo vani absolútne našlapaná polovica druhá a poteší celkom vtipný myšlienkový presah, len keby nám tá myšlienka o neukojenom manželovi nebola vtĺkaná do hlavy každú chvíľu. Očividné citácie Oživlých mŕtvol, Invázie lupičov tiel a tak ďalej, proste ak viete, do čoho idete a ak si to pustíte večer o jedenástej, prípadne aj s viacerými znalcami žánru, musíte byť spokojní. Mne najviac lichotilo, že sa Gunn nebál byť niekedy proste "úplne od veci". 70% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • V jedné ze scén na stanici můžeme v miniroli „smutného opilce“ spatřit Lloyda Kaufmana – prezidenta a spoluzakladatele společnosti Troma, ve které James Gunn režíroval svůj první film Tromeo a Juliet (1996). Lloyd Kaufman je také režisérem filmu The Toxic Avenger (1984), ze kterého můžeme spatřit ve filmu ukázku. (Lorge)
  • Ve filmu si můžeme všimnout obchodu se zbraněmi a municemi, který nese jméno Max Renn´s. Max Renn byla hlavní role ve filmu Videodrome (1983). (Stocki)
  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama