Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohovská pocta 80s splatter body-hororovým komédiám s množstvom skvelých gagov, riadnou kadenciou hlášok a skvelými postavami (okrem tradične bohovského Nathana Filliona som si strašne obľúbil fuckujúceho starostu), z ktorej úplne srší fanúšikovské nadšenie tvorcov. "Oh, ho, ho, ho. Ha, ha, fucking ha!" ()

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná hororová komedie s krásně slizkou příšerou. Skvělá role pro Michaela Rookera (známého hlavně z kultovního snímku Henry : Portrait of a serial killer. Ve slimáčím kostýmu je prostě boží. Celkově efekty jsou parádní a maskérská práce na vysoké úrovni a některé digi efekty jsou taktéž skvěle udělané a nebijí do očí. Paráda, tak to má vypadat! Moc mě potěšila pidirolička šéfa Troma studia - Lloyda Kaufmana v roli opilce. Další zajímavostí je, že hudbu nahrála Slovenská filharmonie. A určitě doporučuju film vidět až do záverečných titulků! ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak to sem nečekal. Vskutku svižná věc se spoustou mě známých herců a hereček se přijela pobavit na venkov a spíchla věc věru nečekanou. Skvěle jsem se bavil, o strachu či dokonce hrůze nemůže být ani řeč, ale zábava královská :-) Kdo si rád zhlídne filmy jako Black sheep či Braindead, ba dokonce sérii Re-Animator, tento film vřele přijme. Nejvíc mě dostalo vyzbrojování kolem 35.minuty a do toho vykradená, trochu upravená hudba z Predatora :-) Vůbec jsem to nebral jako vážný prvek filmu. Naopak, je tam spousta parodických scén, které dokáží značně zacukat koutkem úst, protože tohle je hlavně sci-fi / komedie / "horor" :-) A to je více než dobře. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příjemná, co se týká efektů povedená hororová komedie, místy dost vtipná aniž by tlačila na pilu v mezích humoru. Zápory? Sice ve mne nic moc nezůstalo, film tak nějak projde myslí bez větších dojmů, ale kdo to od něj očekával.... Také se mi nelíbil hlavní příšerák Grant ještě než se změnil ve slizkou hybridní nestvůru, jeho představitel je dokonale odporný i bez masky. Pravda že Michael Rooker byl stejně slizký i v Mallrats... Tak nějak 7/10, dobrý film. Praise *Jesus*? That's fucking pushing it! This shit's about as far from God as shit can get! Either of you ever seen anything like that? You even heard of anything like that? Huh? Me neither... and I watch Animal Planet all the fucking time! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čajíček. Tá povesť "najhnusnejšieho filmu týchto čias" je náramne prehnaná. Je to nahláškované, solídne zrežírované, herci sa bavia, ale chcelo by to fakt nejaké poriadne "maso". A to sa bohužiaľ nedostaví. Konzumentom Vreskotov zrejme bude naozaj zle, ale nás starých "braindeaďákov" tie dve-tri vybuchnuté hlavy v závere nechajú neuspokojených. Šťavnatejší bol dokonca aj pôvodný film Night of the Creeps, ktorého je Slimajz nepriznaným, ale očividným remakom. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu si můžeme všimnout obchodu se zbraněmi a municemi, který nese jméno Max Renn´s. Max Renn byla hlavní role ve filmu Videodrome (1983). (Stocki)
  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)
  • V úvodnej scéne je možné zahliadnuť márnicu s nápisom RJ McCready's Funeral Home. Je to odkaz na postavu RJ McCreadyho (Kurt Russell) z filmu Vec (1982). (beso74)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama