Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (337)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako prvotina to vôbec nie je zlé. Gunn tu ešte koketuje s rukopisom, ktorý sa neskôr stane pre neho povestný. Scéna prvého útoku slimákov je dokonca výborná. Zvyšok je ale také tradičné lopotenie sa z miesta A na miesto B v snahe niečo alebo niekoho zachrániť. Do hĺbky to nejde ani omylom a skôr sa to stáva (ako už bolo v komentároch niekoľko krát spomenuté) poctou tradičným hororom. Či už sa jedná o Body snatchers alebo Noc živých mŕtvych. Dokonca sa tu dá nájsť aj inšpirácia z The Thing. Pozerateľná jednohubka, ku ktorej už nemám potrebu sa v budúcnosti vracať, ale pri ktorej som rád, že som si ju konečne pozrel. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohohó, takhle zavádějící a předem odrazující název filmu jsem už dlouho neviděl. O to větší bylo překvapení. Rozhodně nečekejte nějaké geneticky zmutované slimáky od vás ze zahrádky. Tohle je překvapivě hodně povedený mix sci-fi hororu, zombie hororu, kanibalského hororu a komediálního hororu aneb bratranec Predátora a Vetřelce útočí!!!! Poměrně dobrý triky, nějaká ta krev, trošku brutálních nechutností a hromada malých slizkých vlezlých hajzlíků. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak to je objev! Zvoleno halabala od oka, jen abych se podíval na něco z počáteční tvorby dnešní blockbusterový špičky Gunna, ale takovej dokonalej béčkovej nářez jsem teda nečekal. Autor má prostě tromáckou krev. Překvapila maskérská profesionalita, nechybí hodně humorů a svět je tu kompletně v pořádku (nejen proto, že Rooker je samozřejmě za fuckera, jen trochu jinak, než jsme zvyklí). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to jako Soumrak mrtvých, ovšem o trošku méně nápaditý a s americkými vidláky místo anglických povalečů. Zkrátka velmi dobrá podívaná, ze které láska k hororům, v nichž krev a jiné (ne vždy lidské) tekutiny stříkají všemi směry, páchne od začátku do konce. James Gunn poměr humoru a napětí skvěle vyvážil a moc se mi líbilo, jak zvláštní efekty kombinovaly počítačovou animaci a klasické masky a loutky. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak to sem nečekal. Vskutku svižná věc se spoustou mě známých herců a hereček se přijela pobavit na venkov a spíchla věc věru nečekanou. Skvěle jsem se bavil, o strachu či dokonce hrůze nemůže být ani řeč, ale zábava královská :-) Kdo si rád zhlídne filmy jako Black sheep či Braindead, ba dokonce sérii Re-Animator, tento film vřele přijme. Nejvíc mě dostalo vyzbrojování kolem 35.minuty a do toho vykradená, trochu upravená hudba z Predatora :-) Vůbec jsem to nebral jako vážný prvek filmu. Naopak, je tam spousta parodických scén, které dokáží značně zacukat koutkem úst, protože tohle je hlavně sci-fi / komedie / "horor" :-) A to je více než dobře. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Dr. Karl byla i vedlejší role ve filmu Rabid (1977). (Stocki)
  • V úvodnej scéne je možné zahliadnuť márnicu s nápisom RJ McCready's Funeral Home. Je to odkaz na postavu RJ McCreadyho (Kurt Russell) z filmu Vec (1982). (beso74)
  • Natáčení filmu trvalo 47 dní. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama