Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Eristt odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl zážitek. Nekontrolované záchvaty smíchu mě chytaly každý druhý okamžik. Nemá cenu rozepisovat šílenou kameru, neuvěřitelně vtipné "drsné" záběry na hlavní hrdiny podkreslené cool hudbou (která se tam ovšem vůbec nehodí). Co ale musím, je vyzdvihnout záběry válečné vřavy. Protože ta je naprosto nepopsatelná. Doslova. Ona tam vlastně žádná nebyla. Armády pochodovaly, pochodovaly a pochodovaly. Následovaly nějaká vata mezi záběrů (většinou šípy, kouř popřípadě oštěpy), střih a ... záběr na mrtvoly. A ty kostýmy...a hlavní hrdina...a...no prostě se na to nedívejte. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by film nepůsobil tak uboze. kdyby VERCINGETORIXE (krále Gallů) hrál jiný herec. Nevím, proč ho stále cpou do historických filmů. Christopher LAMBERT na to není typ. Tváří se furt stejně, ať je to veselé nebo smutné. Ale i Klaus Maria BRANDAUER mě tentokrát zklamal. Julius Caesar přece nebyl taková nudná historická postava ! Bez trošky nápadů a invencí - bez bonmotů ?! Slaboulinký film. Škoda. ()

Reklama

bukowski83 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kterou nepochopíte, ani já ji nepochopil - teď nemluvím o náročnosti filmu, ale o tom jak to někdo mohl vůbec natočit. Jestli chcete vidět jak dopadne dílko, které dokáže stvořit parta filmařů v knihovně, při četbě učebnice dějepisu a nad lahví absinthu, tak neváhejte a vrhněte se na tento skvost! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Uff! Silný zážitok. Po počiatočnom ohromení som si to začal užívať ani nie ako paródiu, ale skôr ako výsledok horečného úsilia snaživých amatérov bez talentu, ktorí dostali do rúk značný rozpočet. Alebo ako film, ktorý po prípravných prácach opustil filmársky štáb a nechal ho napospas komparzistom. Tých tam bolo skutočne požehnane - a hlavné postavy tiež vyzerali, že ich vybrali spomedzi nich. Ktosi tu trefne poznamenal, že herectvo Christophera Lamberta spočívalo iba v jeho nalepených fúzoch a otrasnej parochni. Celok je bizarne nepodarený film, hodný nie Vercingetorixa, ale Asterixových dobráckych a prihlúplych parťákov. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyužité téma i herecké osobnosti. Lambert předvádí standardní kukuč alá mladý McLoud, Sydowuv druid je ve filmu tak nějak zbytečně a Brandauer jen svojí přítomností nad ostatními naprosto vyniká, i když kromě účesu a výstroje se mi vůbec neslučuje se zažitým obrazem Julia Cesara :( Prostě nechat si ujít tento film, ušetřil bych si dvěhodiny času a nic bych neztratil. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama