Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

sheen 

všechny recenze uživatele

Po dvou týdnech sledování můžu konečně napsat mé pocity ohledně celého seriálu. Spolu s Berserkem je to pro mne naprostá topka. Témata, které se tam probírají, rozhodnutí, kterým musejí čelit..nečekal bych, že animovaný seriál půjde až tak...Bylo to prostě super, bratři Elricové si mne získali a už nyní se těším na remake z 2009. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime. Nic jiného mě nenapadá. Nechtělo se mi zpočátku věřit, že půjde o něco vyjímečného. Bál jsem se přehnaného hype, všech těch umístění na předních příčkách oblíbenosti a obrovské popularity ve Spojených státech. Nedokážu popsat, co je přesně na Alchemistovi tak chytlavého, ale má to prostě něco do sebe, něco co vás nepustí dokud neuvidíte všech 51 dílů. Možná je to atmosféra, postavy, animace, příběh, akce, humor nebo napětí... jenže nic z toho není kdovíjak výjimečné, možná tak příběh - zbytek je "jen" nadprůměrný, ale všechny tyto aspekty jako celek... tvoří tak neuvěřitelně chytlavý, poutavý a návykový zážitek, až se tomu nechce věřit. Jakmile se vám toto anime dostane do ruky, tak se neodpoutáte od obrazovky dokud nepadnete únavou nebo vyčerpáním. Trochu mě mrzí, že... už jsem to dokoukal - teď bude obtížné najít jiné anime, které se kvalitou Fullmetal Alchemistovi dokáže aspoň vyrovnat. ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem viděl remakeovanou verzi, až po třech měsících jsem si pustil tohle, což můj výsledný dojem hodně ovlivnilo. Openingy a endingy jsou oproti FMA:B průměrné, celé je to až příliš epizodní, proč se homunculové jmenují po smrtelných hříších úplně ztrácí význam, navíc to na mě emociálně mnohem míň zapůsobilo (hodinky, pálení domu, připoutání duše k brnění). Vynechat úplně postavy z Východu, které jsem já osobně měl celkem rád + degradování Armstrongovy sestry (Ledová královna ze Severu), která byla v dvojce naprosto fantastická do průměrné blonďaté dvacítky, která se tam jen tak mihne... Ne, ne a ještě jednou ne. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že scénáristi (zhruba po prvních deseti, dvaceti dílech) začali vymýšlet naprosto šílené dějové kotrmelce. == 60 % == Doporučuju tohle: http://www.csfd.cz/film/257242-hagane-no-renkinjutsushi/ ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, že si tuhle kultovní anime záležitost dám až po přelouskání mangy. Přestože od doby, kdy jsem to dočetla, už slušný čas uplynul, měla jsem pořád potíže užívat si děj, který nepředpokládám a který je mnohem nesmyslnější, než by mě napadlo. Nakonec se mi to víceméně povedlo a uznávám, že se s tím tvůrci vypořádali znamenitě. Poslepovat scény z předlohy a mezery mezi nimi vyplnit tak, aby vznikl naprosto odlišný příběh, který dokonce v některých částech tomu původnímu vyloženě protiřečí... to chce vážně talent. Bavila jsem se dobře, a teď hurá na verzi 2009! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Neboli Fullmetal Alchemist. Pravidelně se objevuje na předních příčkách nejlepších anime všech dob (většinou je první) a to rozhodně právem. Jedinečná kombinace dramatu (válka, sociální vztahy), fantasy, akce a hororu o dvou bratrech, kteří porušili tabu v alchymii a zaplatili za to poškozením svého těla (jeden má půlku těla umělou, druhého duše žije v dutém brnění) a nyní ho chtějí navrátit zpět do původního stavu. Vícežánrové skvělé anime. (10/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)

Reklama

Reklama