Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Jop, jsem další komu se tenhle seriál moc líbil. Když si to vezmete je to úžasný nápad, alchymie, ekvivalentní výměna atd. Je to fakt super. Moje nejoblíbenější postava je asi Armstrong. Další úžasný nápad je pojmenovat homonkuli podle sedmi smrtelných hříchů. Momentálně sleduji i brotherhood a jsem rád, že je tolik odlišný, jinak bych asi 64 dílů nevydržel. Zatím se mi zdá tenhleten lepší. Je to můj 101 komentář a tohle je 101 nejlepší seriál. (Poznámka pro mě, překopat komentář jakmile dostaneš filosofickou náladu) ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný seriál s celou řadou sympatických vs. zajímavých postav a hodně zamotaným příběhem. Jak ale mandelbrot již poznamenal, zhruba kolem 30tého dílu ztrácí tempo. Samotný konec možná nebyl až tak špatný, bohužel jsem čekal něco úplně jiného (něco víc monumentálního, emotivního, lepšího). Škoda že v alchymistovi nebylo víc takových momentů jako byla např. praktická část zkoušky Edwarda na alchemistu (záchrana spolužáka). Pro mě osobně "jen" nadprůměrný seriál ()

Reklama

solid 

všechny recenze uživatele

Kluci japonští, kdy vy se poučíte? Na jednu stran děláte parádní příběhy a na druhou stranu jste schopni to tak zprznit, až hanba. Naštěstí tady se to povedlo zachránit zakončovacím filmem, ale i tak se znovu dokázalao, že manga je manga a pokud chcu podle ní dělat seriál měl bych si počkat na konec. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime. Nic jiného mě nenapadá. Nechtělo se mi zpočátku věřit, že půjde o něco vyjímečného. Bál jsem se přehnaného hype, všech těch umístění na předních příčkách oblíbenosti a obrovské popularity ve Spojených státech. Nedokážu popsat, co je přesně na Alchemistovi tak chytlavého, ale má to prostě něco do sebe, něco co vás nepustí dokud neuvidíte všech 51 dílů. Možná je to atmosféra, postavy, animace, příběh, akce, humor nebo napětí... jenže nic z toho není kdovíjak výjimečné, možná tak příběh - zbytek je "jen" nadprůměrný, ale všechny tyto aspekty jako celek... tvoří tak neuvěřitelně chytlavý, poutavý a návykový zážitek, až se tomu nechce věřit. Jakmile se vám toto anime dostane do ruky, tak se neodpoutáte od obrazovky dokud nepadnete únavou nebo vyčerpáním. Trochu mě mrzí, že... už jsem to dokoukal - teď bude obtížné najít jiné anime, které se kvalitou Fullmetal Alchemistovi dokáže aspoň vyrovnat. ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Moje první seznámení s anime dopadlo nanejvýš dobře. Když jsem byl mladší , tak jsem docela hodně hltal všechny možné x svazkové fantasy ságy plné intrik, epických příběhů a vůbec po všech stránkách do posledního detailu promyšlených fantasy světů. Vždycky jsem chtěl nějakou takovou ságu vidět zfilmovanou. Moje dětské sny se naplnily. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)

Reklama

Reklama