Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výrazně originální dílo svými postavami, příběhem, prostředím, i přesto, že je zde zastoupeno více žánrů, nemlátí se navzájem, funguje to skvěle. Příběh je silně návykový, gradující konec se pobedl, nenapdá mě nic na oc bych si mohl stěžovat. Jen poznámka chystá se nová adaptace, neboť ato série nebyla podle děje mangy, půjčila si postavy, prostředí a některé jiné propriety. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je zvláštní, nemohu říct že se mi na něm něco nelíbilo. Jedna z mála je to anime, z kterého si aspoň trochu něco odnesete. Na tento seriál nezapomenu, i když jsem na něj nekoukal přes rok, mám ho stale v paměti. Nejlepší na FMA bych řekl že jsou homunculové. I když jsou to záporáci, dokážou vás natolik oslnit, že si je oblíbíte mnohem více než kohokoli jiného. Skvělé anime! ()

Reklama

geimz 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je bezpochyby kvalitné anime, ktoré si ale moju pozornosť nedokázalo udržať po celých 51 dielov. Príbeh bol poriadne nakopnutý, keď sa Edovi a Alovi predstavili po prvýkrát humunculovia, a pomalé odkrývanie tajomstiev Ishbalu alebo samotnej armády, no posledné diely na mňa pôsobili tak trochu antiklimaticky a hlavného záporáka, vodca homunculov, som si predstavoval jednoznačne inak (nie len ako človeka, ktorý si pomocou kameňa mudrcov po 400 rokov neustále mení telo). Film pozriem, lebo uzatvára príbeh, na Brotherhood sa nechystám. 80% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Čiste náhodou som zachytil jeden diel na Minimaxe. Nevedel som o čo sa jedná, no dej ma zaujal, tak som si stiahol kompletnú sériu. Skončilo to tak, že som si púšťal jeden diel za druhým a s nadšením som čakal, ako sa príbeh bude vyvíjať ďalej. Krásna animácia, myšlienka a prevedenie robia z tohto diela najlepší anime seriál, aký som zatiaľ videl. Až na posledné 2 diely, v ktorých grafika a dej vyskúšali sem tam modernú techniku, celý seriál si drží rovnakú, vysokú úroveň. Po zhliadnutí kompletnej série nemôžem teda hodnotiť inak, ako za plný počet. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný seriál s celou řadou sympatických vs. zajímavých postav a hodně zamotaným příběhem. Jak ale mandelbrot již poznamenal, zhruba kolem 30tého dílu ztrácí tempo. Samotný konec možná nebyl až tak špatný, bohužel jsem čekal něco úplně jiného (něco víc monumentálního, emotivního, lepšího). Škoda že v alchymistovi nebylo víc takových momentů jako byla např. praktická část zkoušky Edwarda na alchemistu (záchrana spolužáka). Pro mě osobně "jen" nadprůměrný seriál ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)

Reklama

Reklama