Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, že si tuhle kultovní anime záležitost dám až po přelouskání mangy. Přestože od doby, kdy jsem to dočetla, už slušný čas uplynul, měla jsem pořád potíže užívat si děj, který nepředpokládám a který je mnohem nesmyslnější, než by mě napadlo. Nakonec se mi to víceméně povedlo a uznávám, že se s tím tvůrci vypořádali znamenitě. Poslepovat scény z předlohy a mezery mezi nimi vyplnit tak, aby vznikl naprosto odlišný příběh, který dokonce v některých částech tomu původnímu vyloženě protiřečí... to chce vážně talent. Bavila jsem se dobře, a teď hurá na verzi 2009! ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Pokud odhlédnu od toho, že po celých 51 dílů se příběh prakticky nevyvíjí (důvod jejich cest a „dobrodružství“ se nemění). Otravných hlavních hrdinů, kde Ed nepředvedl nic, co by z něj mělo dělat zajímavou hlavní postavu (kromě toho, že umí hezky tleskat rukama a předvádět hysterické záchvaty vždy, když se někdo zmíní o jeho výšce). Přeefektovaných soubojů, které postrádají nejen zákony fyziky ale i logiky. Dětinského humoru a s tím spojených superdeformací, takže se z nemalé části jedná v podstatě o lacinou grotesku. Průměrné animace, populárových OP/ED a jen jedné zapamatováni hodné skladby z celého OST. Vychází mi z toho vcelku hezký seriál, který ví jak pracovat s příběhem, aby se v něm člověk neztrácel a zároveň každý díl nějakým způsobem zapadal do mozaiky. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, ale nic světoborného to nebylo. Ano, najdou se zajímavé i vtipné momenty, má to hlavu a patu, ale většina epizod je natahovaných a nudných a posledních zhruba 10 dílů je úplný výsměch. To jsem si až říkala, jestli to tvůrci opravdu myslí vážně. Aspoň postavy jsou propracované, animace pěkná, i soundtrack se dobře poslouchá. Ale na to, že je tohle anime vychvalováno až do nebes, jsem čekala víc. Snad bude Brotherhood lepší. 7/10 (normálně bych dala 4*, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení jdu níž) ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je zvláštní, nemohu říct že se mi na něm něco nelíbilo. Jedna z mála je to anime, z kterého si aspoň trochu něco odnesete. Na tento seriál nezapomenu, i když jsem na něj nekoukal přes rok, mám ho stale v paměti. Nejlepší na FMA bych řekl že jsou homunculové. I když jsou to záporáci, dokážou vás natolik oslnit, že si je oblíbíte mnohem více než kohokoli jiného. Skvělé anime! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina seriálu na ten řádně ochucený děj z mangy sice nemá, na druhou stranu si můžeme užít více prostoru a nabrat sympatie pro děj a postavy, které jsou v remaku poněkud okleštěny. Teda ne že by druhá půlka stála za přesně mířený políček pro tvůrce, ale dovolím si citovat paní Dědinovou ze Smržovky u Jablonce nad Nisou, která vždy v teleshoppingu na Barrandově „recenzuje” přistýlku Dormeo Renew: „(…) to jako ne že by se pak člověk už nevyspal na těch starejch, proleženejch matracích, ale když už jste naučení na lepší, tak je to něco jinýho, no, na lepší si člověk prostě zvykne rychlejc…" V překladu: nezabije to nikoho, když se na to dodívá úplně do konce, ale když si pak naservírujete před čumák nového Alchymistu, už si na něj zvyknete (a to rychle) a budete jej hltat až po čtyřiašedesátý díl. Ale neodrazuji tím nikoho od sledování toho starého, to ne, mrkněte se na něj, ale tak po třicátým díle na to hoďte bobek a ukájejte se novým Alchymistou. Přeji dobrou chuť. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)
  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • První ze čtyř závěrečných písní „Kesenai Tsumi“ nazpívala zpěvačka Nana Kitade. Ta druhá „Tobira no Mukou e“ je od kapely YeLLOW Generation, třetí „Motherland“ je od zpěvačky Crystal Kay a čtvrtá „I Will“ je od zpěvačky Sowelu. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama