Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film nám dává naději a víru, že i člověk z ulice může dosáhnout na vrchol, stát se slavným a žít způsobem, který by jej nikdy ani ve snu nenapadl. Mark Wahlberg velmi dobře ztvárnil skromného, ne příliš sebevědomého sportovce, který se ale díky své houževnaté buldočí povaze dokázal prosadit do americké NFL. PS: Souhlasím s tím, že v době, kdy se regionu hospodářsky moc nedaří, jsou to právě sportovci, kteří lidem dávají víru, naději a pocit důležitosti. Někdo si řekne - vždyť to je jen hloupý sport. A ano, tihle sportovci vydělávají hromady peněz. Ale také je pravdou, že reprezentují své město a dokáží se za něj i s hrdostí bít. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ericson Core je typ režiséra, ktorý dokáže vynikajúcich hercov obsadiť do tak zlých postáv až mám potom k filmu veľmi nezdraví odor. Príkladom môže byť Daredevil v podaní Afflacka alebo aj Vinco Papale v podaní inak do tej doby vynikajúceho Marka Wahlberga. Nehovoriac o tom že proporcie sú neadekvátne k reálnemu Vincovi aj prejav je potom veľmi ťažké zahrať. Je ťažké uhrať 2m vysokého sedláka, ktorý sa v stredných rokoch prebojoval až do A mužstva Eagles, lebo mu to jednoducho neveríte. Mám rád filmy z športového prostredia, ktoré majú navyše nijaké to posolstvo. Tento príbeh z dielne Walta Disneyho má potenciál ale kosa padá na kameň v kľudných pasážach a v nepresvedčivom hlavnom protagonistovi. 62% ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Typicky americky sladak, ktery pojednava o tom, ze by clovek mel jit za svym snem. Sice film vznikl na zaklade skutecne udalosti, nepochybuji o tom, ze je prikrasleny a to asi dost. Presto vsechno je to pekny film s vybornym Wahlbergem, peknou kamerou, solidni vypravou a dobrym soundtrackem (ale treba hrani fotbalu na place v desti je doprovazeno hudbou jako z Titanicu, coz tvurci moc nezvladli). Film na jedno podivani, ale casu nelituji, spokojenost. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Pozor! Provádí se konkurz do týmu philadelphských Eagles. Příběh o obyčejném učiteli, fanouškovi Orlů, který se dopracuje až k profesionálnímu hráči amerického fotbalu. Netradiční způsob podání sportovního motivu, který se neubírá pouze jedním směrem, nýbrž hned do dvou dějových linií. Vince Papale tak musí konfrontovat nejen s hráči Eagles, aby dokázal, že do týmu patří a získal jejich respekt, ale také působí i na poli coby kamaráda. Pěkné ztvárnění, které se vydává jiným směrem a nabízí tak pěkné strávení 99 minutek. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to výborný ač lehce nadprůměrný film, příběh o Vincovi Papálím je dobře zpracován, zachycuje jeho rodinné problémy a problémy s prací, také tu je jeden jeho běh přes město, ale nejde tak do hloubky jak bych čekal, přišlo mi to dost osekané a stručné, film by potřeboval tak o půl hodiny navíc a měl by zachycovat jeho pocity, během tréninku, zachytit jeho rodinný život a né tam dát rovnou kdy budem mít peníze a pak baf konec rozvod, následná agonie a rozmlácení majetku. Jinak Mark Wahlberg je fakt frajer a hrát umí, při sledování tohoto filmu jsem měl chut křičet at žíjí californští orly!!! 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)
  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)

Reklama

Reklama