Reklama

Reklama

Pán času - Série 14 (2023) (série)


Říše smrti (S14E12)

(epizoda)
  • Velká Británie Empire of Death

Doktor prohrál a zlo vládne, ale jedna žena drží klíč k záchraně vesmíru. (Disney+)

Recenze (8)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uspěchané. RTD se po Chibnallovi snažil, o tom žádná. Pokusil se napsat nějakou hezkou mytologii, okořenit ji zajímavými nápady a patřičně propojit všechny díly této série do smysluplného vyústění. Povedlo se mu to? Tak napůl. Přitom tentokrát problémem nebyl obsah, na papíře to muselo vypadat skvěle (zvlášť ta radost z propojení s Tales of the TARDIS). Ale forma. Žádný ze stežejních momentů (zánik života, přechytračení Sutekh, objevení matky Ruby) neměl v sobě jakýkoliv prostor pro silnější emoci, prostě to jen plynulo bez jakéhokoliv napětí. Doktorovské dovysvětlování bylo tentokrát okatě prvoplánové, a tak jediné, co fakt bylo milé, byl právě celý ten dovětek o Rubyině mámě. Apropro: Když už má zhynout celý svět, ne-li vesmír, bylo by fajn vidět víc než jen 8 herců. Jakoby BBC došly lowe už i na na low-cost davové scény. ()

Reklama

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně jsem hrozně mile překvapen. Opět řeknu to, co jsem tvrdil u dílu minulého: Doctor Who nikdy nepůsobil takhle komplexně a propojeně s celou svou historií seriálu a to je hrozně super. Líbilo se mi využití a takové pomrknutí na Tales of the TARDIS a spojení s 73 yards bylo taky fajn, i když to mohli využít mnohem lépe. Sutekh jako záporák funguje dobře, teda až na to finální rozřešení a vypořádání se s ním, které bych nazval jako naprosto Russellovské, jelikož je to svojí bizarností a šílenstvím dost podobné třeba finále třetí řady :D A teď tedy, samotná závěr a odhalení matky Ruby. Já jsem neskutečně rád, že to skončilo takhle. Jsem hrozně rád, že Russell ukázal jeden velký prostředníček všem lidem, co teoretizovali nad tím, že Rubyina matka je Susan nebo River Song nebo kdokoliv jiný :D Pardon, ale pokud jste od tohoto odhalení čekali nějaký ohromný twist, ze kterého se skácíte k zemi, tak to je prostě vaše blbost. To, co Russell udělal, je neskutečně milé, přirozené a realistické, navíc to působí velmi dobře. SPOILERS! Já osobně úplně nemusím tu část, kdy se Ruby své matce ukáže a přivede ji k sobě domů, dle mého by mnohem uspokojivější bylo, kdyby Ruby své mámě prostě koupila kafe, poděkovala jí za všechno a nic víc, neodhalila by jí, že je její dcera, nepřivedla by ji domu, zůstalo by to takové polouzavřené a dle mého by to fungovalo líp. Finální rozlučka s Ruby ale funguje nádherně a opravdu to působí jako zakončení celé série (což je něco, co Russellovi nikdy nešlo - RTD v minulosti většinou finální díl zakončil v nějakém random momentě a vůbec to nepůsobilo jako zakončení jednoho epického příběhu). Takže ve výsledku jsem vlastně hrozně spokojený. Spousta dějových linek se uzavřela, spousta zůstává ještě otevřená (Mrs. Flood, Susan - u které sakra doufám, že jí Russell přivede zpět dřív, než se nějak výrazně zhorší zdravotní stav Carole Ann Ford) a já se těším na budoucnost... 9/10 ()

krvinka56 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně nám neslavně končí hysterický a zpovikovaný doktor. Uřvaný doktor porazí velkého zlého pejska . A máme tu velké odhalení v příběhu Ruby a to vážně jako fakt? To vážně celou dobu budování super atmosféry kolem ní a tvůrci vymyslí tohle . No debakl. Autoři fakt nemají žádnou fantasii. No doktor nechcípl takže pokud bude další série tak zas s tímhle ubožákem. ()

PetriK12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozuzlení v rámci příběhu Ruby, zcela katastrofální. Všechno trapný klišé, opět otřesný dialogy a přehrávání emocí. Jestli tohle chtějí dnešní diváci, tak nevím, kam se to řítíme.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama