Reklama

Reklama

Pán času - Série 9

(série)
Trailer
Velká Británie, (2015–2016), 11 h 33 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Peter Capaldi, Jenna Coleman, Michelle Gomez, Julian Bleach, Jemma Redgrave, Jaye Griffiths, Clare Higgins, Kelly Hunter, Colin McFarlane, Morven Christie (více)
(další profese)

Epizody(14)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Who's been stealing my nightmares? Byl to Steven Moffat, Doctore, a kradl tak důkladně, že výsledkem je nejlepší série za pořádně dlouhou dobu. Peter Capaldi dokáže rozdávat úsměvy i husí kůži a jeho čím dál výrazněji polidštěná regenerace mě fascinuje záběr od záběru víc. Když je navíc způsob vyprávění stylem dvojdílů dokonale funkční, ať už jde o velkolepé dalecké dobrodružství, nečekaně politicky průraznou debatu se Zygony nebo zamyšlení nad nekonečností časoprostoru po boku tajemné Ashildr, je zážitek takřka dokonalý. A když rozpoutá hlavní hrdina v brilantně gradovaném násobném finále opravdovou bouři, je dokonalý už úplně. Tenhle seriál má sílu v srdci pořád nezdolnou. Možná právě proto, že má ta srdce dvě. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deviata séria ma zatiaľ zo všetkých bavila najmenej. A nie kvôli Capaldimu, ten je úžasný a mne osobne sadol od samého začiatku. Ale už to nie je ono, epizódy sa každou sériou opakujú a stráca sa originalita. Osobne si myslím, že Clara si zaslúžila lepší odchod zo seriálu. Ashildr/Me si pýtala viac priestoru a možnosť lepšie rozpracovať jej charakter. Seriál stále doprevádzajú skvelé hlboké myšlienky a Doctor je naozaj skvelo scenáristicky napísaný. Ale kedy nebol, však? Ešte k tomu, keď hrá na gitare... 3,5/5 ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Last Christmas ⤶ Minulá sezóna mi přišla hodně kvalitní s malými výkyvy. Tady je spousta mimořádné kvalitních příběhů a pár fakt mizerných. Capaldi tu opět slouží jako prostředek pro vývoj charakteru Doktora a opět je s Clarou v centru dění, místo nějaké z dřívějších hrozeb, prostupujících časem, prostorem a sezónou. Musím se vám přiznat, že mám Capaldiho radši než jiné Doktory z obnoveného seriálu. Kdo by to čekal, že v boji proti Dalekům bude šílená vraždící Missy s Clarou tak skvělá dvojka. Z chaotického zla v první části se stala téměř kladnou postavou. Doktorova linka s Davrosem taky šlape. A po dvojdílu následuje... další skvělý dvojdíl! Invaze duchů zemřelých na podmořské základně. Díl s vikingy funguje jako dobrá komedie se zajímavým závěrem. V Anglie roku 1651 by se scénárista mohl obejít bez monstra a víc zapracovat na nosné lince se sympatickou nesmrtelnou dívkou. Nemusí nám furt podstrkovat samoúčelné atrakce v podobě zbytečných monster a invazí. Promyšlená dvojdílná invaze Zygonů, plná zvratů, vrací Doktora do poloh, které na něm mám rád. A bezesná epizoda tam zas dává zbytečná monstra, bez kterých by šlo vystavět mnohem lepší příběh. A pak přijde naprostý vrchol v dosavadní historii seriálu. Poslední trojepizoda vám vyrazíí dech. ⤷ The Husbands of River Song ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. série - 95 %: Scénáristé s Capaldiho Doctorem konečně našli shodu, dokonce až tak dobrou, že z něj dělá nejlepšího Doctora moderní éry. Velká většina epizod je téměř bezchybná, ať už v rámci jednotlivých epizod a jejich propracovanosti, nebo celkového příběhu. Proto to celkem kazí zprasené Sleep (No) More a nepodařené The Woman Who Lived. Bez těchto úletů by to byla bezpochyby nejlepší série, a to nejen díky nejlepšímu finálnímu dvojdílu v historii seriálu. Takhle jenom jedna z nich. ()

pytlák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pořád Doktor a je to pořád fajn, ale už můžu prohlásit, že Capaldi mě jako Doktor za srdíčko nechytnul a nejspíš nechytne. Herecky je fajn, ale příběhy tentokrát slabší přičemž pár věcí mě vyloženě mrzelo/naštvalo. "Me" má být podobně důležitá postava jako byla River Song, ale tentokrát se ta její osudovost vůbec nedaří prodat a prostě to nefunguje. Stejně jako tentokrát už nesnesitelně dlouhý závěrečný monolog v Zyngonském dvojdíle. Oproti minulé sezóně se však mimořádně povedlo finále. Konečně se v něm o "něco" hraje a díky tomu je výsledný dojem mnohem lepší. Standardních Doktorových 7/10 , s tím že už se těším na poslední Moffatovu sérii a nového showrunnera, možná i Doktora. Nejlepší díly: 9x10 - Face the Raven, 9x11 - Heaven Sent, 9x12 - Hell Bent. ()

Galerie (413)

Zajímavosti (12)

  • Vedle jiných věcí, které se objevily ve scéně, kdy River Song (Alex Kingston) vytahuje obsah své kabely, aby tak uvolnila místo pro královu hlavu, se zde objevil i červený fez. Bezpochyby se tak jedná o odkaz na Jedenáctého Doktora (Matt Smith), který jej často v seriálu nosil. (P. J. D.)
  • Název speciálu vznikl coby odkaz na překlad názvu seriálu v zemích latinské Ameriky, kde je seriál vysílán jako Doctor Mysterio. (P. J. D.)
  • Řev krále rybáře (vesmírného mimozemšťana) poskytl Corey Taylor, zpěvák kapely Slipknot. (P. J. D.)

Reklama

Reklama