Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 4
Velká Británie, (2005–2024), 154 h 17 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele Final k tomuto seriálu (2)

Pán času (2005) 

Původní seriál jsem nikdy neviděl a těmto novým sériím jsem se dostal vlastně náhodou. První série Ecclestonem jsem zhlutnul najednou a vlastně ani nevím proč. Emzáci vypadali infantilně, chování doktora absurdně a Rose byla prostě Rose. Přes to tenhle mišmaš funguje až neuvěřitelně dobře a nebere se tak vážně. Navíc se mi na tomhle seriálu libí, že doktor ví všechno dřív, než já :) Druhá série s novým doktorem mě trochu zklamala. Minimálně v tom, že Eccleston nedostal větší roli a zkrouhli ho hned po první sérii. Dvě tři série vydržet mohl, ale Billie Piper byla stále dobrá. Přes to Tennant není špatný a dobře se na něj zvyká. Bohužel, doktoři se mění a Tennant ve čtvrté sérii zmizí. mezitím vystřídá pár dalších společnic. Ne že by nebyli sympatické, ale Billie Piper měla prostě své kouzlo. Jenže tady nastává problém. Seriály by měly vždy skončit v tom nejlepším a bohužel, Pán času není výjimkou a snaží se pokračovat. Čtvrtá série ukončuje hlavní část a v pětce nastupuje nový doktor a nová společnice. Ačkoli Karen Gillian je pěkná, doktor mi tentokrát nesedl. I když si nejsem úplně jistý, jestli je to hercem, nebo scénářem, který začíná pokulhávat a z kultovní série se začne prostě stávat obyčejný sci-fi seriál trpící na stejných frontách jako mnoho jiných. Příběh přestává dávat smysl a co je hlavní, doktor mi přijde hloupý. Poprvé v celé sérii jsem znal konec dílů dřív než doktor. Sice se seriál i přes to všechno snaží diváka překvapovat, leč tyhle překvapení už nejsou tak překvapující, jak tomu bylo u dřívějších dílů. Sedmá série pak už jen umocňuje nesmysly a paradoxy, které, i když v dřívějších dílech nebyly možné, teď možné jsou. Seriál si protiřečí a naprosto ignoruje všechny pravidla, která si dříve nastavil. Právě tahle detailnost byla tím, co jsem na Pánu času obdivoval. Měl svou úroveň oproti ostatním seriálům. Bohužel, teď už to říct nemůžu. Možná už těch inkarnací bylo moc. ()

Chichot (2023) (S14E03) 

Od začátku 14. sezóny tady byl hype , který lákal na všechno, co jsme chtěli (nebo jsme údajně měli chtít). David Tenant, jako nejlepší navrátivší se Doktor, Cathrine Tate jako Dona a spousta otázek a odpovědí. Budování základny pro návrat 10. doktora bylo vlastně jen pár průměrných epizod, který do vesmíru nepřináší vůbec nic nového. To by se dalo považovat za velké mínus, jenže ono je to velké plus. To, že doktorův vesmír je už rozvratný víc, než je děr v ementálu a snad už alespoň stokrát slepovaný narychlo kobercovkou, je asi taky v pořádku. Pokud to někdo dokoukal do 14. sezóny, tak zkrátka musel dávno spolknout tu hořkou pilulku. Ale finále třetí epizody zanechává něco horšího, než jen hořkou pachuť v ústech. Tenanta jsme už jednou obrečeli, a podruhé či potřetí by to už asi nemělo ten správný dojemný efekt. A tak jsme se dočkali ne regenerace (protože Tenant byl jen host, který se měl pouze na chvíli ohřát), ale rovnou bigenerace (asi musíme jít s dobou), což je vlastně jen jiný výraz pro "klonování"? Teď se mužem rozhodnout, kterého doktora sledovat dál. Ale co s jednou tardis? Už tolikrát nám bylo sděleno, že je jedna jediná, nenahraditelná a "nenaklonovatelná"? Ne, tady už ztrácím naději na to, že Doktor ještě někdy bude tím, čím byl, když jsem ho miloval. Nevím, zda za to může ďábel Disney, jenž spálí vše, čeho se dotkne, na popel, a nebo prostě jen jakákoli neschopnost a rezignace autorů. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama