Reklama

Reklama

Poslední kat

  • Velká Británie The Last Hangman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se věnuje životnímu období 1933 - 1950 Alberta Pierrepointa, anglického kata. Ve svém oboru byl nejlepší a dokonce byl pověřen popravami německých válečných zločinců. Tuto práci vykonával s láskou a vždy měl na paměti, aby obsouzenci při výkonu trestu netrpěli a po smrti se jim dostalo náležité úcty, protože trest si již odpykali. Žádný sadistický vrah ale lidská bytost, která během těchto let pomalu dochází k přesvědčení, že smrt nic neřeší a sám proto podává rezignaci. Za zmínku stojí herecký výkon Timothyho Spalla. (Pizza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok stojí hlavne na výraznej a výborne zahranej hlavnej postave v podaní T. Spalla. Všetko mimo neho bavilo menej, ale všetky scény s ním zase stoja za to. Nestačím sa čudovať, v čom všetkom je možné dosiahnuť rekord. Na druhú stranu, film sa nevyhol istej jednotvárnosti. V zásade to ale na nadpriemer stačí. 70/100 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Etika katovského řemesla je vždycky lákavým námětem. Zde je vystižena několika větami, které hlavní představitel v různých obměnách několikrát opakuje. Ti lidé mě nezajímají, nezajímá mě, co udělali, nevěším je já, ale ti, co je na šibenici poslali. Je to asi jediná poloha, kterou člověk musí zaujmout, aby své profesi dostál. Nicméně ani toto neobstojí navěky. Kdyby nebylo lidí ochotných věšet, nebylo by ani těch, kteří na šibenici posílají. Logicky tak vše vyúsťuje v závěrečné poznání, že trest smrti nic neřeší a nikdy nevyřešil. Timothy Spall nemá ve své roli slabou chvilku. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Film se venuje pribehu anglickeho kata Alberta Pierrepointa, ktery dle dochovanych svedectvi aplikoval v ramci sve profese velice precizni a beze sporu osobity pristup ke svym "klientum". Zvlastni film venujici se casovemu useku mistrova zivota v letech 1933 - 1950 se zameruje predevsim na rozporuplne tema etiky tohoto specifickeho remesla. Vykon Timothy Spalla je zde bezchybny... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného profesionála s pevnými nervy i charakterem a navzdory náplni své práce i šlechetnou, soucitnou duší, cynici a lidé nevyrovnaní s chodem světa nemohli v oboru, a zároveň v soukromém životě, uspět, jak vyplynulo i z příběhu samotného, ve kterém jsem postrádala otázky spojené s justičními omyly a reakce na ně... Timothy Spall - který jistě neobsazuje místa ve dvacítce nejpřitažlivějších mužů světa podle časopisu People, ale umí zařvat jako lev, v očích má celý herecký index a snad nikdy jsem ho nezahlédla v marné roli - mě lehce přesvědčil o svých schopnostech být kýmkoliv, kým se mu jen zachce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vďaka mne 666.hodnotenie tohto filmu a ja môžem konštatovať, že sa jednalo o veľmi podarený film o popravách. Iste, nebola to druhá Zelená Míľa, ale dívať sa na film, v ktorom sa popravujú známi nacisti, to si človek užije. Atmosféra bola ponurá, ako sa na film v 30.rokoch patrí, škoda len že sa ťažko zisťovalo, kedy sme sa počas filmu preniesli do 40.rokov a následne do 50.tych, kedže herci tiež nejak extra nestarli. Koniec bol dojímavý a smutný (možno nie úplný koniec ale tak 15 minút pred koncom) a prinieslo to zaujímavé oživenie, keď už som si myslel, že tento film už nič nové neprinesie. A Timothy Spall bol naozaj skvelý. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama