Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte si pamätám, keď som zbieral kartičky hokejistov a na jednej ošumelej som mal i tohoto pána. O ktorom som toho moc nevedel, ale kvôli tomuto filmu, som sa toho dozvedel, myslím si dosť. Je to nádherne natočene, boj Dávida s Goliášom, kde Dávid je hokejista a Goliaš je v tomto prípade vedenie ligy a ten súboj už od začiatku bol prehraný a aj tak Mauriceho to neodradilo. Su tu dravé hokejové zapasy, kde nechýbajú pestne súboje, detailne zranenia či krásne góly. Len každý človek i hokejista ma i druhý život a tak okrem toho hokejového, tu bol ukázaný i jeho rodinný, čo tiež chválim. Nádherný vizual. bravúrne spracovanie a vynikajúci R.Dupuis robia z tohoto filmu, jeden z najlepších životopisných filmov, aké som videl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád a tohle se povedlo v plné čáře natočit, procházet jsi tím vším být nejlepší, zažívat válku a nátlak okolo sebe, bylo neskutečné co vydržel , co musel snášet zato že byl nejlepší. Výborný hokejový film o hokejové legendě. Člověk se v žije do filmu tak moc že představa jak se kdysi hrávalo bez helmy a za jakých podmínek bylo neskutečné, hokej je tvrdá hra i dnes. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená historie jednoho z legendárních hokejistů NHL. Nejsem hokejový fanoušek, ale příběh i herectví mě zaujali a dokázal jsem v duchu i fandit hlavnímu hrdinovi. Byly to těžké začátky, protože poválečné odobí bylo hlavně o přežití a lidé potřebovali idol, který vzešel ze stejně nuzných podmínek jako oni. Také se tu míchá do příběhu fair play, politika, odstrkování francouzské části v NHL. Když se to umí, tak i film o hokeji se dá natočit, aby zaujal i neortodoxního fanouška! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)
  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (PNSP)

Reklama

Reklama