Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Shit 

všechny recenze uživatele

No, fórky tam rozhodně nebyly špatný a porota byla, včele s tlustým farmářem a retardovaným synkem, jednim slovem fakt úchvatná, jenže mi moc nesedlo jak je to točený jakoby dokument o soutěži krásy v americe, nějak to pro mě postrádalo lepší a ucelenější příběh a krom toho tam nebyly žádný záběry při převlíkání šatů a to by jako nešlo. Ale Kirsten Dunst je tady fakt super milá a Kirstie Alley zase super mrcha ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Satirická pecka, ktorá bere ho huby všetko od církvi, cez prisťahovalcov, postihnutých, mŕtvych až po samotnú súťaž krásy, ktorá je konečne(!) vykreslená v celej svojej vyumelkovanej nahote. Mount Rose, je malé mestečko, do ktorého prichádza tým reportérov natočit túto celospoločenskú (sa mi žiadna použit slovíčko folklórnu) udalosť a dokumentárnym štýlom postupne prechádza figurku po figurke jednotlivými zainteresovanými v súťaži American Teen Princess. A figurky gagujú s takou fazónou, že až. Za všetko snáď len témy súťaže: Myslím, že mě napadlo téma. "Jsem hrdá, že jsem Američanka." Jaké bylo téma loňské přehlídky? "Ó, kupuj pouze americké výrobky." A předloni bylo co? "V Americe, tam je sladce!" A vzpomenete si na vaše nejmilejší téma? "Má zem, nám všem!" Lidé se mě ptají, kam na to chodím. Já nevím, možná je to dar Boží. Aleluja! Kupujte a pozerajte!!! Amen... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatujete pohádku o ševci Číčovi, co měl kouzelné brýle a těmi viděl vše takové jaké to opravdu bylo? Michael Patrick Jann je našel a dovolil nám jimi nahlédnout na jednu typickou volbu královny krásy. Nekorektní, jedovatý černočerný humor, který se nezastaví před ničím a nelítostně smete soutěžící husičky, uslintané porotce, organizátory i diváky. A když se mu připlete do cesty cokoli dalšího, od přistěhovalců přes duševně postižené až po vlastenectví a tradice amerického maloměsta, bez špetky respektu je odstřelí přesně mířeným gagem. Všemu ještě dodává přesně zvolená forma pseudodokumentu plného jízlivostí a dokonalých karikatur s jejichž pomocí krok za krokem a zcela bez respektu k čemukoli rozkládá dané téma. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Satirický pseudo-dokument, místy lehce dýchavičná komedie s krimi zápletkou. Venkoncem povedená černohumorná zábava. Na paškál si bere maloměšťáctví, pokrytecké vlastenectví a prázdné fráze, což je až příliš snadný terč; zaujalo mě ale, že tam, kde se film vysmívá buranství, tam já cítím většinou sympatie. Tak přemýšlím, jestli to byl záměr, protože pokud ano, neznamená to, že jsem buran. 3¾. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem hrdá Američanka.... A já jsem hrdý, že jsem to dokoukal. Vydržel jsem a věřil jsem, že se to zlepší a ....nic. Stupidní komedie, kde sice vystupují krásné ženy, ale způsob natáčení snímku je hrozný. CITÁT - Ježíš má rád vítěze. Ten film se bude líbit těm, co je jim sedmnáct a jsou tak trochu mimo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Allison Janney tvrdí, že ju jej fanúšikovia uznávajú pre tento film viac ako pre akýkoľvek iný v jej kariére. (fandafilmov)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (BMW12)
  • Původně se měl film jmenovat "Dairy Queens". (Pumiiix)

Reklama

Reklama