Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Pro mě povinnost dát 5*.Dva z mých nejoblíbenějších herců předvádějí herecký koncert.Jennifer jsem viděl poprvé mimo komediální žánr a uvěřil jsem ji všechno.Její frustraci z práce,nechut´ k manželovi,ale chápal jsem i závěrečná rozhodnutí,které musela udělat.Jake je podle mě jedním z největších talentů,který se začíná stále více prosazovat a právem protože je fakt dobrej.Velmi vydařené,sladké,milostné drama(a to tomuto druhu filmů moc nefandím) za 80% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Nebyla na přelomu tisíciletí sledovanější herečka než Jennifer Aniston, a i když její "sláva" už dnes pomalu ustupuje, jelikož dnešní generaci chvíli trvá přijít na odkaz Přátel, jsou všechny kousky z doby, které točila paralelně se svojí nejslavnější značkou unikátní... Ať už třeba proto, jak rychle se projekt musel pokaždé zrealizovat, když ho herečka točila vlastně ve svém volnu mezi natáčením Přátel.. Ovšem zrovna Hodná holka je jeden z těch projektů, který kromě toho, že uchovává další obraz její nesmírné krásy, nepřináší tolik zajímavého... Sledujeme příběh upracované manželky, která stojí v životě před krokem založit si rodinu anebo se vrátit o krok zpět a s mladším milencem se vrátit zase na dravý začátek vztahu.. Nejde o největší ukázku ctnostné postavy, ale možná o to by mohla působit zajímavěji.. I když se její postava pro příběh možná až moc dramatizuje a dává narážkám na ukotvení ženy ve vztahu. Nejde o výjimečný kousek, ale hezky divákovi podsouvá vývoj postav, tak aby se jim v rámci příběhu postupně dostávali pod kůži a mohly silněji rezonovat některé obraty. 60% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně submisivní yes woman náměsíčně bloudí mdlým příběhem o tom, jak hodná holka ke štěstí (ne)přišla. Patologická vstřícnost ji vede až do Absurdistánu, kde se chodí do postele na povel. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale radikálně pasivní způsob života taky není řešení. Na omluvu Justine nutno říct, že její startovní pozice je politováníhodná – má ubíjející práci v supermarketu, za manžela přiblblého křupana, v neutěšeném bytě věčně nasomrovaného jeho slizkého kolegáčka a na krku psychopatického zajíčka. I tak se ale snaží být hodná a všem vyhovět, jenže je to snaha stejně diskutabilní, jako když úzkostlivě překračujete květiny a pošlapete přitom mravence. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tento příšerně natočený (komentářů zmiňujících kameru tu už koukám pár je) film měl asi působit opravdově a hluboce, ale místo toho je to taková slátanina. Totiž na psychologický film je scénář dost ubohý a na obyčejnou love-story příliš komplikovaný. Dialogy působí uměle a postavy nejsou divákovi přiblíženy důsledně, takže se s nimi vůbec nestotožní. Také vztah mezi Anniston a Gyllenhaalem působí nevěrohodně a zvláštně. Je to dáno jak nepřiměřenou rychlostí jeho vzniku, tak tím, že to mezi oběma před kamerou nejiskří. Prostě se k sobě vůbec nehodí. A aby té kritiky z mé strany nebylo málo:-), tak se ještě musím zmínit o samotné Jennifer Anniston. Ten kontrast její dokonalé "přátelovské" tvářičky s chudým prostředím a obnošeným oblečením mne přišel směšný. Ona role chudých prodavaček jednoduše hrát nemůže. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston mi vždycky mimo Přátele vadila, tady kupodivu i něco hrála a nelezla mi na nervy. Jake Gyllenhaal sice vypadá, že si odskočil z Donnieho Darka, ale tomu bych odpustila cokoliv. Skutečnou kvězdou je však Cheryl a její šílené hlášky, za které bych možná byla ochotná přidat i další hvězdičku... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (14)

  • Holdenovo (Jake Gyllenhaal) priezvisko „Worther“, podobne ako jeho krstné meno, je literárnou narážkou. Pochádza z románu Johanna Wolfganga von Goetheho „Utrpenie mladého Werthera“, ktorý v 19. storočí zaujal publikum odcudzených mladých ľudí tak, ako v 20. storočí Salingerovo „Kto chytá v žite“. Milostný osud Wortherovej postavy je podobný tomu Wertherovmu. (Arsenal83)
  • V čase vyjdenia filmu to bol v tom čase najoceňovanejší herecký výkon Jennifer Aniston po zaškatuľkovaní sa v Priateľoch (1994). Mnohí si mysleli, že by si dokonca mohla zabezpečiť nomináciu na Oscara, čo sa nestalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama